marți, 2 decembrie 2014

Siguranta copilului tau


   In momentul in care vine pe lume un copil, te dai de trei ori peste cap si faci tot posibilul de a-i asigura tot ce are nevoie, pentru a spori confortul si a-i asigura o viata frumoasa, lipsita de griji.
   Patut, apoi tarc...hainute mici mici(brelocuri, cum le spun eu), apoi din ce in ce mai mari (caci, copiii cresc foarte repede...nici nu-ti dai seama cand trece timpul), jucarii diverse, aparat aerosoli, biberoane, suzete, sterilizator, premergator/antemergator, carut, leagan si cate si mai cate lucrusoare mai mult sau mai putin importante/ utile.Eu, una, din experienta cresterii a doi strumfi, as spune ca prioritare, in viata, sunt: sanatatea si siguranta; sanatatea o mentinem folosind tinute adecvate anotimpului (in primul rand) si mentinand igiena, iar siguranta...aici ma gandesc...pe de o parte la siguranta in casa si atunci merg cu gandul la necesitatea acoperirii colturilor de mobila si a prizelor, pe de alta parte la protejarea copiilor in masina...o, am vazut acum mult timp o reclama ce m-a marcat profund :(...copilul, aflat pe bancheta, nu avea centura pusa...tatal a franat brusc, iar copilul a plonjat prin parbriz, nemaiavand nici o sansa...
  De aceea, masina nu trebuie sa porneasca decat in momentul in care toti pasagerii (mici si mari) sunt asigurati: adultii au centurile puse, iar copiii au scaune potrivite categoriei de varsta si greutate.
   In cazul nostru, baietelul ar utiliza un inaltator potrivit anisorilor :), respectiv pentru categoria de varsta 4-12ani.
Graco Scaun inaltator pentru copii - Cars---> in momentul in care alegi un articol pentru copil, e bine sa fie si el de fata, pentru a-i solicita acordul sau macar sa ii stii preferintele, pentru a-i fi drag sa il foloseasca. Modelul acesta e perfect pentru baieti, caci...cui nu-i place Cars? In plus, imi place ca are cotierele reglabile; copilul isi fixeaza (singur acum, caci este suficient de mare) centura de la masina.
   Pentru fetita de un an si jumatate, o alegere perfecta ( a scaunului auto) ar fi aceasta:
Scaun auto cu Isofix Pallas 2 Fix Cybex - POPPY RED--->  dedicat grupei de varsta 9-36kg; are la sezut un insert moale, ce sporeste confortul copilului, are spatar reglabil, perna pentru cap, deasemeni reglabila, 11 pozitii de fixare pe inaltime (in functie de cresterea/varsta copilului), materialul matlasat poate fi scos cu usurinta pentru a fi spalat (e foarte important acest aspect, deoarece imediat se murdareste...un iaurt, un biscuite sfaramat, praf etc).

  Asigura copiii, inainte de a porni masina! Viata are prioritate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc