miercuri, 3 decembrie 2014

Cu copiii in parc


   Este o adevarata provocare pentru mine, ca parinte, de a merge cu copiii intr-un parc de joaca; in primul rand pentru ca in apropierea casei nu exista un astfel de parc si in al doilea rand, deoarece cel mai apropiat parc de acest gen este cenusiu...atat prin prisma dotarii (un tobogan prafuit, uitat de vreme si doua balansoare ruginite, ce scartaie din  toate incheieturile), cat si a nivelulului de igiena (nu sunt decat doua cosuri de gunoi: unul nu are fund, iar celalalt este atat de plin, incat a revarsat). Prin urmare, e un spatiu deplorabil, deloc tentant pentru copii si parinti.
   La 1-2 kilometri de casa gasim, desigur, un parc, care sa corespunda cat decat asteptarilor; desi, eu avand si un copil micut, mi-as fi dorit sa existe variante de activitati si pentru el, nu numai pentru copii mari. Ar fi trebuit ca parcul sa fie dotat cu leagane cu spatar si protectie, pentru asigurarea copilului:
Hinta parc---> sau, un ansamblu de genul acesta:
Turn cu Leagan si Tobogan --> care sa aiba un leagan pentru cei mici (sub 2anisori), unul simplu, pentru copii mari si un mic tobogan.
   Am mai observat ceva in oras...in timul lungilor noastre plimbari...faptul ca parcurile proaspat renovate au aceleasi dotari, fiind "trase la indigo". Oare nu ar fi mult mai frumoasa si mai vesela localitatea daca s-ar opta pentru personalizarea fiecarui parc in parte? De exemplu, unul sa aiba ca tematica viata la castel, altul sa fie punctat cu personaje din povesti, urmatorul sa aiba la baza animalute etc.
   De ar fi asa, cu drag am poposi in ele, asigurand distractia celor mici si multumirea celor mari, stiindu-i in siguranta si bucurandu-sede veselia lor.
Echipamente tematice-OmidaEchipamente tematice-Cetate   Urmatorul aspect deranjant e cel mentionat la inceput: curatenia. In privinta aceasta trebuie urgent facut ceva, caci, copilul de mic trebuie educat sa arunce gunoiul la cos, nu pe jos...
   Dotarea spatiului public si a parcurilor de joaca, cu cosuri de gunoi, este obligatorie;  alegerea acestor obiecte trebuie facuta in functie de locul unde vor fi amplasate: daca este vorba de un parc pentru copii, trebuie optat pentru dispozitive usor de identificat si utilizat de catre copii, iar daca este vorba de amplasament stradat, un cos simplu, sobru, mare.
cosuri de gunoi -stradal-urbanMobilier urban - cosuri de gunoi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc