vineri, 5 decembrie 2014

Mi-as dori sa fiu o baba frumoasa :)


   Ma uit in jur si ma ingrozesc de ceea ce vad...copii cu dinti negri (cariati puternic) ori galbeni (nespalati, neperiati corespunzator), tineri stirbi ori cu dintii strambi, persoane in varsta, cu un singur dinte, ce vorbesc sasait ori vajait...rar mi-a fost dat sa vad persoane cu dantura ingrijita, perfecta.
Obturație movie thumbnail   Plimbandu-ma intr-o zi prin parc, cu gandurile zburdalnice purtate in te miri ce colt de lume, m-am intersectat cu o bunicuta (prietena de familie) cu care nu am mai socializat de foarte mult timp...sa fie, chiar, ani buni. I-am zarit chipul la fel de tanar ca odinioara, senin, mersul sprinten..."oare ma va recunoaste?", am gandit rapid. M-am apropiat sfios de ea si am salutat cuviincios; mi-a zambit larg, jucandu-i ochii de bucurie (ii eram draga inca de mica, dar nici acum nu stiu motivul:))...ei, glumesc, e de fapt o persoana extrem de prietenoasa cu toata lumea). Incepand conversatia cu ea, i-am observat dantura perfecta si nu m-am putut abtine sa nu o intreb cum a reusit si cum reuseste sa o intretina atat de frumos. Mi-a raspuns cu lux de amanunte si mi-a dat diverse sfaturi si recomandari, fiind si ea una dintre persoanele revoltate de indiferenta oamenilor in acest sens; majoritatea sunt delasatori, nu isi rezolva micile probleme dentare, lasand infectiile sa se dezvolte si fiind nevoiti sa apeleze de urgenta la medic; o abordare cat se poate de gresita, caci dantura este principala "parte a corpului" ce are nevoie de mare atentie si ingrijire, atat din punct de vedere estetic, cat si medical (foarte multe boli pornesc de la dantura neingrijita).
   In urma discutiei cu buna mea prietena, m-am decis: e timpul sa merg la cabinet, pentru un consult de specialitate, deoarece vreau sa imbatranesc frumos :) si, la 60-70 de ani sa pot zambi cu incredere si mandrie. In primul rand este necesara o albire a dintilor (deoarece nu am facut niciodata si este recomandat, in cazul meu, de urgenta) si, cu siguranta, vor fi si mici carii de rezolvat, de curatat, de plombat. Dar, "lucrul" facut pas cu pas e un lucru facut bine si, cu multa rabdare si atentie, imi voi indeplini visul. Dintotdeauna mi-a fost frica de medici, de cabinete, de ustensile, procedee si tot ce implica "halatul alb", insa tehnologia a avansat si, incet-incet, frica a disparut, constienta fiind de faptul ca acum clientul nu mai e supus la chinurile de odinioara, ci e tratat regeste.
IVORY - clinica Dentfix
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc