luni, 1 decembrie 2014

Frumusete la superlativ


   Acum ceva ani (multi, de altfel), femeile nu erau preocupate (foarte mult) de infatisarea lor; cel mult isi dadeau cu un ruj (de un rosu aprins) pe buze si, eventual, cu un creion negru la ochi. In ceea ce priveste pilozitatea...aceasta nu era considerata o problema, ba chiar, de vedeai o persoana ingrijita (din acest "aspect", iti spuneai..."uite ce cucoana este...se aranjeaza, se face frumoasa". Eu, una, pe atunci copil fiind, admiram femeile cochete, ce se ingrijeau, insa, multi oameni, fie din invidie, fie, pur si simplu din...simplitate (conceptii) considerau epilatul (indepartarea parului inestetic) un moft, o alegere nefondata, neimportanta. Pe atunci se punea mare accent pe naturalete (nu ca acum: operatii estetice, epilari definitive, retusuri etc) si pe vorba: "daca asa te-a lasat Dumnezeu...".
   Devenisem adolescenta si deja incepusera sa ma preocupe aspectul meu fizic, acordandu-i din ce in ce o mai mare atentie, cercetandu-mi mereu corpul si retusandu-l, desigur, in limita posibilitatilor si a bunului simt. De-a lungul timpului, am testat epilarea cu ceara incalzita pe ochiul de la aragaz(cea urat mirositoare, de persista mirosul o zi intreaga in bucatarie), raderea (nu se recomanda), epilarea cu benzi, apoi, epilarea cu ceara handmade pe baza de zahar si lamaie (e grozav faptul ca surplusul se topeste prin spalare) si chiar pensatul (cu o foarte multa rabdare...multa de tot).
   Am ajuns la nivelul epilator :). Ei, aici stau altfel lucrurile, deoarece aceasta metoda de indepartare a firelor nedorite este comoda, eficienta si, sa zic, mai putin dureroasa. Eu am un epilator clasic, insa catde curand intentionez sa apelez la unul profesionist, la un epilator ce permite epilare definitiva. Mi-a atras atentia, eu fiind acum in documentari, modelul acesta:
Silkn SensEpil epilator cu lumina pulsata IPLSilkn SensEpil epilator cu lumina pulsata IPL----> se spune ca e  cea mai eficienta metoda de epilare (ar elimina si firele crescute sub piele); acest tip functioneaza pe baza luminii pulsate.
  Vopsea par profesionala Yellow 100ml 5.64 - cupru maro deschis L´Oreal Professionnel Serie Expert Liss Ultime Balsam fara clatire 150 mlUn alt aspect, ce nu era "tratat" acum multi ani, cu suficienta seriozitate, este chipul: podoaba capilara, tenul, genele...Acum exista produse profesioniste ce imbunatatesc vizibil aspectul fizic, facandu-te sa te simti cu adevarat frumoasa si increzatoare.
   Nu-i asa ca viata devine mai frumoasa, daca noi, femeile ne simtim bine in pielea noastra?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc