joi, 4 decembrie 2014

Patutul ideal pentru bebe


   Acum sase anisori, in momentul in care am aflat ca voi deveni mama, am inceput sa fac o lista interminabila cu obiectele/ articolele necesare bebelusului sau noua, pentru a-i face lui viata frumoasa. Am intocmit listuta, apoi am inceput sa ma documentez: care tip de suzeta e mai buna, ce model de biberon, de care carut sa iau, cu ce caracteristici pentru a fi ok, ce tip de scutecele, etc. Am intrebat parinti experimentati, am cautat pe internet, am citit carti. Intr-un final, mi-am dat seama ca sunt derutata complet si ca, asa cum este normal (caci din acest motiv sunt atat de multe variante pe piata), preferintele difera de la persoana la persoana, caci  nici un om nu seamana cu altul.
   Prin urmare, am pus in balanta anumiti factori (pentru fiecare obiect in parte): caracteristici, utilitate, pret, durabilitate etc si am luat deciziile de achizitie.
   In ceea ce priveste patutul; acesta este unul dintre cele mai importante piese, deoarece asigura atat confortul bebelusului, cat si siguranta acestuia. Multi parinti prefera sa culce copilul pe pat, insa nu recomand, deoarece sunt sanse de sufocare si de alunecare. 
BabyGo - Patut Pliant cu 2 Nivele si Mini-Carusel Sleeper Deluxe maro   Am optat pentru un patut pliabil, atat la primul copil cat si la cel de-al doilea, un patut pe doua nivele (pentru a ne fi usor atat noua, cat si copilului; nivelul superior l-am utilizat cat au fost copiii mici, pana pe la 4luni, apoi am coborat nivelul, pentru siguranta bebelusului), ce ulterior, se transforma in tarc de joaca, prevazut fiind si cu un fermoar lateral, pentru accesul copilului. Acest tip de pat are ca si dotari/caracteristici: buzunar lateral (pentru depozitarea scutecelor sau a diferitelor jucarii), masa de infasat (utila pentru nou-nascut), un carusel vesel; are o salteluta (perfecta in momentul transformarii in tarc), doua roti pentru a usura mutarea si o geanta pentru transport. Noi, de exemplu, mereu am luat in bagaj patutul in micile noastre calatorii, fiind comod atat pentru noi (nu stam cu grija), cat si a copilului (nu-si schimba locul, dormind linistit pe patutul cu care e obisnuit). Sunt persoane, insa, care prefera patuturile din lemn...exact cum erau odinioara; ce-i drept sunt frumoase si, impodobite cu lenjerii vesele, intregesc, cu brio camera bebelusului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc