miercuri, 17 decembrie 2014

Cadouri de Craciun


   - Mami, ce se aude? E un spiridus la geam? Ma urmareste sa vada daca sunt cuminte, nu-i asa? intreba in soapta baietelul, tresarind...Eu nu auzisem nimic, insa am intrat in jocul lui, spunand:
   - Da, desigur...doar stii ca Mosu' isi trimite spiridusii sa-i spioneze pe copii...sa vada care e cuminte, care nu e ascultator, care mananca tot din farfurie, cine vorbeste urat ori nu isi face curat in camera.
   - Chiar, mi-ai amintit! rabufni strumful. Trebuie sa termin de asezat jucariile pe raft, ma scuzi, te rog, continuam joaca mai tarziu. A! Si vreau, apoi, sa fac si o cursa de masini la calculator...pot?
   Mereu a functionat aceasta metoda: da-i un zvac, pentru a fi constiincios.
.......................
   - Ha ha ha! Ho ho ho! se amuza Mosu' vazand forfota din casa noastra...baietelul, serios, isi aseza frumos jocurile, figurinele si plusurile, bebelina (surioara lui mai mica) indesa cu sarg intr-un rucsac cateva papusi "zglobii" ce trancaneau de zor "ma-ma", "pa-pa" si cateva mingiute, tati lucra la un proiect, in fata calculatorului...
   - Maaamiiii! Iar mi-a luat rucsacul de gradinita! Uf, cand ii cumperi si ei unul? tipa baiatul, deranjat de faptul ca fetita se juca din nou cu obiectul lui.
   Mos Craciun isi freca ingandurat barba cea lunga si stufoasa, sorbind cu pofta din ciocolata fierbinte pregatita cu multa dragoste de a lui iubitoare soata.
   - Da...trebuie sa le dau cadouri gandite bine...sa vedem...baietelul este pasionat, din cate vad, de jocurile pe calculator, ceea ce inseamna ca i-ar placea enorm un mouse vesel:
Mouse optic in forma de masina...fetitei i-ar sclipi ochisorii de bucurie daca ar gasi sub brad un rucsac haios (si, desigur, care sa reziste "suvoiului" nesfarsit de jucarii ce va fi "imbulzit"):
Rucsac Tigrisor ...mamei i-ar placea ceva...hm...sa ma uit pe raftul cu cadouri haioase, caci e sturlubatica asa, ca persoana...daa, iata ce ii trebuie:
 Ceas flexibil-> un ceas flexibil care sa ii insufle "viata", caci ea are mereu impresia ca nu-i ajunge timpul si uita sa se relaxeze; sper ca acest obiect sa o destinda si sa o faca sa inteleaga ca si timpul are nevoie de o pauza: ). Ei, si la final, sa vedem ce gasesc frumos pentru capul familiei...din cate am citit in cartea magica, e pasionat de gradinarit...hi hi, imi amintesc...in primavara a plantat florile cu mana, caci nu a gasit la nici un vecin o lopatica de imprumut...ei bine, ceva util si frumos va primi de la Mosu':
Setul gradinaruluiE atat de placut sa pregatesti cadouri de Craciun pentru oameni minunati...zambi Mos Craciun, terminand de ambalat si ultimul dar. Ei bine, ar trebui sa ma grabesc, caci Sarbatoarea Sfanta se apropie cu pasi magici...
Craciun fericit tuturor! Ho ho ho!

2 comentarii:

Multumesc