Treceți la conținutul principal

Problema rezolvata


   Toamna este un anotimp plin de veselie in familia noastra, deoarece avem foarte multi sarbatoriti, unul dintre ei fiind chiar strumful nostru. Cand era mai micut, organizam petreceri la spatiile de joaca, unde erau invitati colegi de gradinita, prieteni si rude. Acum doi ani am hotarat, impreuna cu el, sa petrecem altfel: o mica petrecere in pijamale cu cei mai buni prieteni (mici gustari, jocuri diverse, glume si nelipsitul tort cu tematica - fotbal), urmata de vizionarea (a doua zi) a unei animatii 3D la cinema; a zis ca a fost cea mai tare petrecere! Insa, pentru urmatorul an a spus ca vrea altceva, fiind obisnuit cu noi; noi suntem parinti atipici, ce le place sa-si surprinda copiii (de exemplu, intr-o vara l-am luat in toiul noptii pe copil de la bunici, spunandu-i ca mergem acasa...a dormit tot drumul si s-a trezit la...mare).
   Planuisem sa ii organizam o petrecere intr-o locatie in care utilul si placutul fac, casa buna; un loc in care distractia si adrenalina e la ea acasa, un loc "altfel", pentru a iesi din rutina sirului de petreceri clasice din jurul nostru. 
- Serios? Chiar voi merge acolo? Uau, nu pot sa cred! Si o sa trebuiasca sa evadez, nu? Dar...cum...cum va fi, vom intra toti sau pe rand? Si pot invita pe cine vreau eu? Vom si dansa? Va fi si tort, nu? Si...numar de magie? punea intrebare dupa intrebare, neasteptand sa si raspundem la ele; era atat de fericit si nerabdator...
   Se stie ca organizarea unei petreceri presupune si un anume suport financiar sau...efort financiar, caci nu mereu dispui de suma necesara acoperirii intregii cheltuieli. Desi aveam in vedere ziua lui de nastere, mereu apareau cheltuieli neprevazute si in apropierea petrecerii trebuia sa imprumutam o parte din bani; apelam la o buna prietena, ce mereu ma ajuta cu draga inima. Anul trecut am recurs la un mic "truc": am pus taxe interne (doar pentru membrii familiei, invitatii fiind scutiti), pentru a aduna/economisi banuti; ei bine, daca cineva uita lumina aprinsa intr-o camera, plateste 5 lei, daca spune anumite cuvinte urate, 1 sau 2 lei (in functie de gravitate), iar daca o persoana minte...50 de lei (nimeni nu a testat cea din urma varianta). Avem o cutie mov (tip pusculita), pe care am lipit o eticheta "pentru mici placeri" in care punem, constiinciosi, banutii; mici placeri inseamna: iesire in oras, mers la cinema, parc, spatiu de joaca etc.
   In momentul in care am rezervat sala pentru petrecere, dupa ce am calculat tot, am constatat ca nu ne incadram cu salariul in luna respectiva (cheltuielile cu scoala, facturile, casa fiind mai mari), asa ca am apelat la cutia mov, unde se stransese o suma draguta, de 200 lei. Ne mai erau necesari inca 500 de lei, pentru a fi siguri ca putem achita tot, imediat dupa petrecere (avansul il dadusem); ne-am tot invartit de pe un picior pe altul...de la cine sa luam, cum sa facem...prietena mea ne-ar fi ajutat cu drag, insa imi era jena sa mai apelez la ea...de banci sa nu aud, caci nu am incredere in ele si in plus, pentru un mic imprumut trebuie sa astepti aprobarea cateva zile ori saptamani...de dobanzi nu are rost sa amintesc; in plus, era vorba de o suma destul de mica si imi trebuia un imprumut urgent, adica...in maxim 2 zile.
- Ti-am zis de Nelu? tulbura linistea sotul, deodata. Stii ca trebuia sa-si puna centrala! Ei bine, nu s-a incadrat cu banii stransi si a apelat la telecredit! Mai stii reclama lor? Nu stiu, eu nu am incredere nici in ei, dar Nelu vad ca e multumit; a zis ca a rezolvat repede: a completat formularul pe net, a fost contactat in aceeasi zi pentru aprobare si au si intrat banii pana seara. Se lauda ca a facut, prima data,  un credit cu dobanda 0.
- Mda, cred...0...ihi, si dobanzi garla! Nu, multumesc. ii raspund descurajata.
- Nu, nu, sa stii ca nu! Cica e chiar avantajos! 
   Intr-o doara, am deschis laptopul pentru a-i demonstra ca se inseala si ca nu e bine sa fie atat de credul. Dupa doua click-uri am constatat ca avea dreptate si ca, da, primul imprumut e cu dobanda zero, iar pentru urmatoarele exista o grila, in functie de suma si de perioada contractuala.
- Super tare! Cata transparenta! spun uimita.
   Desigur, am parcurs, apoi, pasii necesari solicitarii unui imprumut (multumita fiind ca exista optiunea de a aplica pentru un credit fara costuri, fara adeverinta, fara nervi si timp irosit) si...da, totul a decurs asa cum este mentionat: simplu, fara batai de cap, rapid si sigur. Astfel, am reusit sa solutionam problema banilor in timp util, reusind sa-i oferim copilului petrecerea promisa (evadare din camera misterelor, dans, numar de magie, jocuri distractive).

Articol scris pentru SuperBlog2017! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barba...

3 motive de a "blendui" cu KitchenShop

   Bucataria, considerata de mine, inima casei, caci in ea ma pot desfasura in liniste, punandu-mi cate un strop de suflet in fiecare fel de mancare gatit, desavarsind gustul ori agitandu-ma pe langa cei doi pitici ai casei, bucatari in devenire, echipati cu sortulete vesel colorate si zambete asortate, pentru a le asigura ingredientele necesare fauririi de bunatati copilaresti...sau roind pe langa sotul care gateste rar, dar extrem de bine, este fara doar si poate nucleul important al micului apartament, caci in ea gasim ragaz de a sta de vorba imprejurul mesei bogate in mancaruri gatite cu grija si drag ori la un pahar cu vin sau o ceasca de cafea.    Ador sa fac mancare gatita (atat retetele pe care le-am invatat, inca din copilarie, de la mama, de tocanite, ciorbe, salate diverse - imi spunea mereu ce ingrediente folosea, in ce cantitate, care erau etapele de lucru, desi eram micuta, punctand mereu "-Eu iti spun, mereu, mama, caci nu stii cand iti va fi de fo...

Tu cat timp acorzi ingrijirii talpilor?

   Prin clasa a VI-a, intr-una din vizitele mele la cea mai buna prietena si colega, am vazut cum sora ei mai mare isi ingrijea talpile: si-a adus un lighenas cu apa, sapunul solid (cu glicerina...era destul de greu de gasit in acea perioada, insa era cel mai bun, caci hidrata foarte bine pielea), 2 prosoape si o piatra ciudata (pentru mine...un copil ce nu vazuse pana atunci o piatra ponce). Cred ca va intrebati de ce facea acest lucru in camera si nu in baie...ei bine, pentru ca ii eram draga si vroia sa faca mai multe lucruri in acelasi timp; in plus, pe mine nu ma deranja, deoarece ne intelegeam ca doua surori.    Mai intai si-a inmuiat talpile in apa calda, s-a "sapunit" bine, apoi a ramas asa vreo...10-15 minute; si-a uscat foarte bine picioarele cu prosopul si, apucand bine piatra ponce, a inceput sa "smirgheluiasca" (spun asa, deoarece "asociam" procedura cu nivelarea peretelui cu smighelul) talpile timp indelungat; in timp ce isi ingrijea calc...