Bucataria, considerata de mine, inima casei, caci in ea ma pot desfasura in liniste, punandu-mi cate un strop de suflet in fiecare fel de mancare gatit, desavarsind gustul ori agitandu-ma pe langa cei doi pitici ai casei, bucatari in devenire, echipati cu sortulete vesel colorate si zambete asortate, pentru a le asigura ingredientele necesare fauririi de bunatati copilaresti...sau roind pe langa sotul care gateste rar, dar extrem de bine, este fara doar si poate nucleul important al micului apartament, caci in ea gasim ragaz de a sta de vorba imprejurul mesei bogate in mancaruri gatite cu grija si drag ori la un pahar cu vin sau o ceasca de cafea.
Ador sa fac mancare gatita (atat retetele pe care le-am invatat, inca din copilarie, de la mama, de tocanite, ciorbe, salate diverse - imi spunea mereu ce ingrediente folosea, in ce cantitate, care erau etapele de lucru, desi eram micuta, punctand mereu "-Eu iti spun, mereu, mama, caci nu stii cand iti va fi de folos...trebuie sa stii sa faci de toate!" - cat si retete preluate (de pe internet ori din reviste si carti de specialitate) si adaptate, dupa gust), dar si dulciuri; ei bine, mancarea ca mancarea, dar cand ii vad pe cei mici ca prefera dulciurile facute de mine, in detrimentul celor achizitionate de la cofetarie, ma topesc de drag, asa ca am "decretat", ca si traditie de familie, prepararea unui dulce in fiecare week-end (desigur, nici in timpul saptamanii nu zic nu provocarilor, insa traditia de week-end se respecta cu sfintenie).
Desi bucataria e dotata cu multe aparate ajutatoare, abia de un an am redescoperit blender-ul (l-am utilizat, cand erau copiii mici, pentru a le pasa alimentele), gratie a trei delicii culinare, considerate, de mine si de membrii familiei, motive intemeiate de a-l utiliza cat mai des. Desi par banale, mult prea simplu de preparat, ele stau la baza folosirii saptamanale a acestui aparat.
Iata cele 3 motive pentru care e bine sa ai, in casa, un blender de la KitchenShop (desigur, poti avea orice blender, de oriunde, eu, insa, mizez pe profesionalismul celor ce activeaza in domeniu, preferand un raport excelent calitate-pret):
---> la noi primeaza pasta de avocado; nu am avut niciodata o legatura speciala cu avocado, insa, descoperind reteta minune (de fapt, mi-a fost impartasita de o persoana draga), m-am indragostit (nu doar eu, ci toti din casa) de pasta de avocado, intinsa pe felii coapte de bagheta si decorate cu rosioare taiate marunt; iata metoda de preparate: se pune miezul de avocado in bol, se adauga zeama de la jumatate de lime, 2 catei de usturoi si un praf de sare si se "blendeaza" bine, desavarsind gustul, la final, daca e necesar. Bagheta se taie felii subtiri...se coc feliutele pe o tigaie (sau se utilizeaza prajitorul de paine), apoi se ung cu pasta magica, de un verde impecabil, si se decoreaza cu cubulete de rosii cherry; musai, se savureaza alaturi de cei dragi.
--> al doilea motiv pofticios, in ordinea importantei, este fasolea batuta (asa o stiu eu, ca denumire, din copilarie, cand mama fierbea cate o oala cu fasole uscata, avand grija sa ii schimbe apa de 3-4 ori, apoi, o parte o strecura si o trecea de doua ori prin sita deasa, pentru a indeparta cojitele boabelor, urmand a adauga diverse condimente); ei bine, eu o pregatesc in 5 minute, astfel: desfac o conserva de fasole (prefer fasolea rosie), inlatur zeama, o pun in bol, adaug sare, piper, boia dulce, 2-3 linguri de ulei, 2 catei de usturoi si apoi pasez bine totul, mai adaugand ulei sau condimente, daca e necesar. Preferam sa o mancam cu paine calda, proaspat scoasa din cuptor sau cu lipie.
-> supa crema de ciuperci ori supa crema de dovlecel (sunt pe aceeasi treapta a gustului, a preferintelor culinare). Nici la ele nu e mult de spus, insa se pot pregati dupa diverse retete, adaugand la fierbere felurite legume/condimente, ce dau savoare. Ideea principala e ca etapa finala e aceeasi si e la fel de simpla ca la celelalte doua retete scrise mai sus, iar la final, se savureaza cu crutoane si, dupa preferinta, putina smantana lichida.
In cazul in care setul contine si chopper (acel tocator, prezentat in imagine), cu atat mai valoros e, fiind util in maruntirea, cu succes, a biscuitilor, alunelor si nucilor (testate de mine); desigur, gama de ingrediente ce pot fi maruntite e foarte larga, in functie de necesitati. Eu nu pot spune decat: "Iti multumesc, ca existi!".
Mi-a placut articolul, big like!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru recomandare :D
RăspundețiȘtergereCu drag :) . Sa fie cu folos!
ȘtergereAu chestii foarte bune pe site, am gasit ce cautam :)
RăspundețiȘtergereMa bucura aceasta veste! Spor la "bucatarit"!
ȘtergereEste timpul numa' bun sa incercam niste retete :D
RăspundețiȘtergereCorect! Gatesc zilnic, de aproximativ 50 de zile :)) (o data la 3-4 zile testez retete sau inventez retete)
ȘtergereFoarte tare :D
ȘtergereSa mai postati ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc 😊. Casuta virtuala e parte din mine ( desi e o perioada dificila, cu multe lectii/teme online, ma voi intoarce, mereu, cu drag, aici, sa scriu cate ceva)
ȘtergereEste excelent, nota 10 ;)
RăspundețiȘtergereHigh DA Best Free Article Submission Sites List With Instant Approval
RăspundețiȘtergereCollection of 500+ high authority
Best Sites To Submit Articles.
Boost your SEO for lifelong.
Merge foarte bine, multumesc mult pentru recomandare!
RăspundețiȘtergere