Treceți la conținutul principal

3 motive de a "blendui" cu KitchenShop


   Bucataria, considerata de mine, inima casei, caci in ea ma pot desfasura in liniste, punandu-mi cate un strop de suflet in fiecare fel de mancare gatit, desavarsind gustul ori agitandu-ma pe langa cei doi pitici ai casei, bucatari in devenire, echipati cu sortulete vesel colorate si zambete asortate, pentru a le asigura ingredientele necesare fauririi de bunatati copilaresti...sau roind pe langa sotul care gateste rar, dar extrem de bine, este fara doar si poate nucleul important al micului apartament, caci in ea gasim ragaz de a sta de vorba imprejurul mesei bogate in mancaruri gatite cu grija si drag ori la un pahar cu vin sau o ceasca de cafea.
   Ador sa fac mancare gatita (atat retetele pe care le-am invatat, inca din copilarie, de la mama, de tocanite, ciorbe, salate diverse - imi spunea mereu ce ingrediente folosea, in ce cantitate, care erau etapele de lucru, desi eram micuta, punctand mereu "-Eu iti spun, mereu, mama, caci nu stii cand iti va fi de folos...trebuie sa stii sa faci de toate!" - cat si retete preluate (de pe internet ori din reviste si carti de specialitate) si adaptate, dupa gust), dar si dulciuri; ei bine, mancarea ca mancarea, dar cand ii vad pe cei mici ca prefera dulciurile facute de mine, in detrimentul celor achizitionate de la cofetarie, ma topesc de drag, asa ca am "decretat", ca si traditie de familie, prepararea unui dulce in fiecare week-end (desigur, nici in timpul saptamanii nu zic nu provocarilor, insa traditia de week-end se respecta cu sfintenie).
   Desi bucataria e dotata cu multe aparate ajutatoare, abia de un an am redescoperit blender-ul (l-am utilizat, cand erau copiii mici, pentru a le pasa alimentele), gratie a trei delicii culinare, considerate, de mine si de membrii familiei, motive intemeiate de a-l utiliza cat mai des. Desi par banale, mult prea simplu de preparat, ele stau la baza folosirii saptamanale a acestui aparat.
    Iata cele 3 motive pentru care e bine sa ai, in casa, un blender de la KitchenShop (desigur, poti avea orice blender, de oriunde, eu, insa, mizez pe profesionalismul celor ce activeaza in domeniu, preferand un raport excelent calitate-pret):
---> la noi primeaza pasta de avocado; nu am avut niciodata o legatura speciala cu avocado, insa, descoperind reteta minune (de fapt, mi-a fost impartasita de o persoana draga), m-am indragostit (nu doar eu, ci toti din casa) de pasta de avocado, intinsa pe felii coapte de bagheta si decorate cu rosioare taiate marunt; iata metoda de preparate: se pune miezul de avocado in bol, se adauga zeama de la jumatate de lime, 2 catei de usturoi si un praf de sare si se "blendeaza" bine, desavarsind gustul, la final, daca e necesar. Bagheta se taie felii subtiri...se coc feliutele pe o tigaie (sau se utilizeaza prajitorul de paine), apoi se ung cu pasta magica, de un verde impecabil, si se decoreaza cu cubulete de rosii cherry; musai, se savureaza alaturi de cei dragi.

--> al doilea motiv pofticios, in ordinea importantei, este fasolea batuta (asa o stiu eu, ca denumire, din copilarie, cand mama fierbea cate o oala cu fasole uscata, avand grija sa ii schimbe apa de 3-4 ori, apoi, o parte o strecura si o trecea de doua ori prin sita deasa, pentru a indeparta cojitele boabelor, urmand a adauga diverse condimente); ei bine, eu o pregatesc in 5 minute, astfel: desfac o conserva de fasole (prefer fasolea rosie), inlatur zeama, o pun in bol, adaug sare, piper, boia dulce, 2-3 linguri de ulei, 2 catei de usturoi si apoi pasez bine totul, mai adaugand ulei sau condimente, daca e necesar. Preferam sa o mancam cu paine calda, proaspat scoasa din cuptor sau cu lipie.

-> supa crema de ciuperci ori supa crema de dovlecel (sunt pe aceeasi treapta a gustului, a preferintelor culinare). Nici la ele nu e mult de spus, insa se pot pregati dupa diverse retete, adaugand la fierbere felurite legume/condimente, ce dau savoare. Ideea principala e ca etapa finala e aceeasi si e la fel de simpla ca la celelalte doua retete scrise mai sus, iar la final, se savureaza cu crutoane si, dupa preferinta, putina smantana lichida.

   In cazul in care setul contine si chopper (acel tocator, prezentat in imagine), cu atat mai valoros e, fiind util in maruntirea, cu succes, a biscuitilor, alunelor si nucilor (testate de mine); desigur, gama de ingrediente ce pot fi maruntite e foarte larga, in functie de necesitati. Eu nu pot spune decat: "Iti multumesc, ca existi!".

Comentarii

  1. Multumesc mult pentru recomandare :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Au chestii foarte bune pe site, am gasit ce cautam :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Este timpul numa' bun sa incercam niste retete :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Gatesc zilnic, de aproximativ 50 de zile :)) (o data la 3-4 zile testez retete sau inventez retete)

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Multumesc 😊. Casuta virtuala e parte din mine ( desi e o perioada dificila, cu multe lectii/teme online, ma voi intoarce, mereu, cu drag, aici, sa scriu cate ceva)

      Ștergere
  5. High DA Best Free Article Submission Sites List With Instant Approval
    Collection of 500+ high authority
    Best Sites To Submit Articles.

    Boost your SEO for lifelong.

    RăspundețiȘtergere
  6. Merge foarte bine, multumesc mult pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barbat macho, a fos