Treceți la conținutul principal

Va servesc o perfectionare


   Dupa lungi cautari si cercetari, dupa o perioada stresanta in care nu-mi gaseam locul, iata ca soarta mi-a zambit, aratandu-si bunatatea:
- Buna ziua! Am placerea de a va informa ca ati fost acceptata pe postul pentru care ati aplicat, obtinand un punctaj impresionant in urma interviului. Felicitari! Va asteptam luni, la ora 8.30, la birou.
   Acum se tin cursuri de limbi straine pentru firme
   Nu-mi venea sa cred! Eu? Chiar eu? Eu am obtinut job-ul? La interviu ne-am prezentat in jur de 20 persoane...au avut un sistem bine pus la punct, organizand foarte bine interviul; de fapt, a fost proba practica si conversatie angajator-potential angajat, sa zic asa. Pe panoul din sala de asteptare era o lista...unii dintre noi am fost curiosi (sau poate din plictiseala, asteptand) si am citit cele scrise acolo, altii nu, fiind preocupati de tehnologie ori de manichiura. Mentionez faptul ca acolo era baremul, punctajul ce urma a fi plasat pe fiecare miscare, vorba ori litera; am retinut, in mare, cam ce fel de angajat isi doreste firma, asa ca am intrat increzatoare in "concurs". Ulterior, am inteles ca aceasta a fost o strategie: verificarea atentiei distributive si a capacitatii de invatare a persoanelor din sala (langa panou era un ecran pe care se derulau imagini si diverse informatii despre firma, care, desigur, nu se regasesc in mediul online; in momentul in care am citit baremul, am inteles ca e necesar sa asimilez informatiile de pe ecran, fiindu-mi necesare la interviu).
   Desi era un job ce presupunea cunosterea unei limbi straine (auzisem, din diverse surse, ca acum se pune accent pe sustinerea cursurilor de limbi straine pentru firme, insa eu nu aveam nevoie), desi am trecut cu brio si testul in engleza, in momentul in care m-am prezentat la birou, in ziua si la ora specificata, am fost invitata la o cafea, pentru a discuta detaliile: mi-a fost pus in fata contractul, pentru a-l citi si a-l analiza impreuna cu angajatorul, am facut cunostinta cu personalul cu care urma sa am relatii profesionale directe.
Da, exact asa am fost intampinata! Apoi au urmat zambete si glume, pentru a se destinde atmosfera, vazand ca eu deja eram depasita de situatie si ma facusem mica, micuta de tot, nestiind despre ce este vorba si cum ar trebui sa reactionez.
   Mi s-a explicat, apoi, ca este necesar sa invat cat mai repede inca o limba straina si ca este necesara perfectionarea limbii engleze.
- Perfectionare? Dar ma descurc bine, zic eu! incep sa ma balbai, derutata.
- Corect si apreciem asta, insa trebuie sa inveti termeni tehnici, caci cu ei va trebui sa jonglezi la birou. Iti venim, desigur, in ajutor, punandu-ti la dispozitie o echipa de profesionisti, care sa te ajute sa-ti perfectionezi limbajul in timpul cel mai scurt.
Pf...ce usurare...caci, din momentul in care am fost informata ca este necesar sa invat diversi termeni din domeniu, deja imi aparuse in minte un scenariu in care eu, personaj principal, eram cu o ceasca imensa de cafea, cu ochii bulbucati de oboseala, acoperita de un morman de carti pline de hieroglife.
   Am facut cunostinta, a doua zi, cu persoana ce urma a-mi fi profesor: o persoana amabila, prietenoasa, zambitoare, ce s-a prezentat a fi de la agentia de traduceri Swiss Solutions; mi-a explicat faptul ca ei se ocupa atat cu realizarea de traduceri specializate, cat si cu sustinerea cursurilor de perfectionare, in cadrul firmelor ce solicita acest serviciu. Am asimilat intr-un timp impresionant de scurt informatiile, fapt pentru care le raman recunoscatoare atat lor, cat si angajatorului meu.

Articol scris pentru SuperBlog2017!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Barba-pilon al vietii

"Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata/sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barbat macho, a fost "alintata&quo…

Primesti gratuit, acasa, spre testare, cele mai noi produse si servicii!!!!

Primesti gratuit, acasa, spre testare, cele mai noi produse si servicii!!!

BUZZStore este o agentie de marketing ce functioneaza asa cum ne place noua, consumatorilor, facilitand testarea de produse si servicii; se adreseaza tuturor celor ce doresc sa aiba produse/servicii de calitate; pentru a intra in comunitate, trebuie sa iti faci un cont aici , dupa care sa urmaresti campaniile in desfasurare si sa te inscrii la ele, in functie de preferintele tale. O data inscris, vei primi acasa GRATUIT produsul, il vei testa, ulterior fiind necesar un feedback-parerea ta sincera cu bune si rele despre acel produs, pentru un sondaj" final corect ( parerea ta conteaza pentru dezvoltatorii de produse si servicii), ce va reliefa faptul ca e ok conceput acel produs ori ca trebuie aduse imbunatatiri, pentru a se ridica la asteptarile consumatorului.    Fii lider de opinie in grupul tau.- inscrie-te, primeste coletul, testeaza si impartaseste experienta prietenilor, adu-le argumente pro s…

Black Friday 2019