joi, 14 august 2014

Ceasul primei intalniri


   Era o zi frumoasa,linistita, de vara; alerga, grabita fiind, spre locul de intalnire stabilit pe internet; asa il cunoscuse...intamplator...navigand agale in mediul virtual, a ei barca s-a lovit de a lui si, de la un simplu si timid salut, au ajuns la conversatii lungi, interminabile, in care vrutele si nevrutele fac intotdeauna casa buna.
   Ea, studenta in anul I la Medicina (proaspata absolventa de liceu), timida, firava, el - un tanar antreprenor ce si-a cladit un...inceput de viitor, cum ii place lui sa spuna.
   Nici unul dintre ei nu a crezut in prieteniile izvorate din online, insa, se pare ca soarta a vrut sa le dea o lectie si, pornind de la o nevinovata joaca, iata ajunsi acum la o prima intalnire fata in fata (impropriu spus, ca inca nu s-au vazut...nici macar in poze - caci nici unul dintre cei doi nu a avut intentia macar de a face acest pas). Pentru a se recunoaste, au stabilit asa: locul de intalnire - Teiul lui Eminescu, ora 19 fix; el a specificat: "ma vei recunoaste...ma uit foarte des la ceas"; atat...acum urmau sa se vada, sa se cunoasca cu adevarat.
   Emotionata, isi aseza mereu pliurile rochitei bleu, preferata ei...apoi, deranjata de un carliont jucaus, a inceput sa il "depene" pe deget, apoi sa il aseze dupa ureche...nelinistita, se ridica hotarata sa plece...ezita...isi spuse "cred ca are un motiv intemeiat" si se aseza iar, bataind din picior de nerabdare. Un copil arunca un disc la picioarele ei...se apleca usor, il ridica si il oferi zambind. "Ce frumos e sa fii copil", isi sopti.
 Vezi fotografia  Trecuse aproape o ora...gata, a decis ca e momentul sa se indrepte spre casa..."nu a venit...stiam eu ca nu va veni, ce a fost in mintea mea?" se dojenea in gand; fastacita de situatie, se ridica brusc, lovind cu spatele un tanar ce se uita la ceas...3-2-1..."Buna, eu sunt Matei...Ioana?" ii zambi intinzand mana spre fata. Aceasta, suparata, rabufni reprosandu-i ca a intarziat o ora. Matei a inceput sa rada:"fix o ora, spui?".
...........................
   Au trecut ani frumosi de atunci si mereu Ioana cu Matei rad in hohote de "patania" primei intalniri, cand fata nu si-a fixat ceasul (in acea noapte se schimbase ora) si a mers la locul stabilit cu o ora inainte, dojenindu-l apoi pe el ca a intarziat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc