miercuri, 13 august 2014

Articole pentru copii


   Venirea pe lume a copilului este motiv de bucurie si, parinte fiind, iti doresti ca puiului tau sa nu ii lipseasca nimic, asa ca ii oferi tot ce trebuie pentru a-i asigura confortul, buna crestere si distractie copilareasca :).
   Primul articol ce trebuie cumparat pentru bebelus este patutul, caci este foarte important ca cel mic sa doarma singur, atat pentru siguranta lui, cat si pentru linistea parintilor. Exista o gama variata de patuturi pe piata, de diferite dimensiuni, coloristica diversa, din material plastic sau lemn, cu posibilitate de pliere sau nu etc., produse pentru toate gusturile.
   Eu, mama (a doi copii) cu experienta, sunt adepta patutului de plastic (in primul rand nu suport ideea de gratii si in al doilea rand, nu mai este necesara achizitionarea de aparatori pat-ca in cazul articolelor din lemn), pliabil, cu 2 nivele, prevazut cu fermoar, ca acest model:

Patutul pliabil Baby Max Sienna 2014 are doua nivele: cel de sus este destinal nou-nascutului, iar cel de jos poate fi utilizat de la 6-8lunite (eu am renuntat la primul nivel in momentul in care copilul a inceput sa se ridice singur din pozitia orizontal). Patul suporta o greutate de maxim 15kg teoretic, practic, se pot juca ori sta (in timpul zilei), fara grija, doi strumfi veseli (lucru testat cu ai mei copii :))). Setul contine si masuta de infasat (foarte utila pentru primele saptamani/luni), prevazuta cu centuri de siguranta, pentru prevenirea alunecarii de pe saltea si geanta pentru transport - noi mereu am luat patutul in vacante. Plierea lui este extrem de usoara, fiind ca o joaca de copii.
   Fermoarul lateral il ajuta pe copil, cand mai creste, sa inteleaga ce inseamna inchis/deschis, ajutandu-l sa devina independent; e o joaca, constructiva; iar pentru perioada somnului, e un plus de siguranta. Acest tip de patut poate tine loc si de tarc, renuntand la primul nivel.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc