joi, 14 august 2014

Cititul...o necesitate


   - Mi-as dori sa pot schimba ceva in lume...
   - Simt ca nu-mi ajunge timpul, simt ca timpul e irosit degeaba...
   - Cum arata Dumnezeu? Exista, oare, cu adevarat?
   - Cred cu tarie ca, creierul uman este capabil de orice!
   - Animalele sunt cu adevarat inteligente...
   - De ce unii oameni traiesc mult si altii extrem de putin?
   - Familia este importanta in dezvoltarea mea ca om.
   - Ce este, pana la urma, dragostea?
   - Emotiile...de unde apar, ce sunt si cum le putem depasi?
   - Cine sunt si care e rolul meu pe Pamant?
   - A fi femeie sau barbat...dilema...

   ...Intrebari aparent simple, dar pline de intelesuri, ce cauta raspunsuri concrete imi macina creierul, inima, sufletul...Poate nu voi afla niciodata ceea ce vreau sa aflu, insa perseverez in a incerca, incerca, incerca, caci doar tinand motorasul creierului pornit, pot infrunta toate piedicile ce apar in cale.
   E o adevarata nebunie de un an doi, in ceea ce priveste citirea cartilor electronice, in detrimentul celor fizice, din hartie si carton. Eu una, sunt adepta cartilor cu file din celuloza :)...doar pe acestea le pot citi cu drag, iar atunci cand fac o pauza, le pot indoi usor pentru a avea semn de "unde am ramas" ori pot strecura o frunza sau o floare gingasa...Ador cartile, in special cele ingalbenite de vreme, cu filele ce fosnesc incet, patate, cu un discret miros de mucegai, de statut...prafuite, dar pline de pasiune si invataminte ori de povesti si basme captivante, insa nu as spune nu unei carti electronice - nu sunt genul de om care il ia pe NU in brate, ci mai degraba individul curios, iscoditor, cu sete de cunoastere, ambitios.
   Mi-am facut o lista cu cartile pe care vreau sa le citesc ori macar sa le rasfoiesc pe indelete in viitorul apropiat. 50 de idei geniale care au schimbat omenirea - John FarndonMic dejun cu Socrate - Rowland SmithCine sunt eu? - Richard David PrechtSecretele creierului uman - Sam Wang, Sandra AamodtRăzboiul sexelor - Robin Baker   Apoi, m-am gandit...nu pot fi egoista...asa ca, am incropit si o listuta cu cartile care cred eu ca i-ar bucura copilaria baietelului meu si l-ar ajuta sa se dezvolte ca om:
- 365 de povesti - e o idee minunata de a citi in fiecare cate o pagina sau doua (in functie de anotimp)
- Povestea lui Stan Patitul - din care are ce invata (diferenta dintre bine si rau)
- ABC-ul bunelor maniere, ce trebuie sa fie ca o biblie pentru orice om (mic ori mare)
- Calatoriile lui Gulliver...
...si lista poate continua la nesfarsit, caci, vizionandu-le, imi amintesc de toate cartile copilariei mele, pe care mi-as dori sa le poata citi (macar o data) si baietelul meu...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc