Treceți la conținutul principal

Omul Valentin Anghel


   In momentul in care descopar un om  puternic, ce a reusit sa isi construiasca, frumos, viata profesionala, curiozitatea ma impinge sa aflu de la ce a pornit, care a fost prima idee, cum s-a tesut intreaga poveste de succes, ce piedici si care au fost armele utilizate pentru a trece de greutati, ce varfuri incununate de reusite a avut si care e viziunea pe termen scurt, mediu si lung.

   O astfel de persoana, care far' si poate, iti starneste interesul, dorind sa afli mai multe, este Valentin Anghel, antreprenor in aria financiara, cum imi place mie sa spun...o sfera destul de greu de inteles, de jonglat cu ea, de lucrat...este fondatorul si CEO-ul companiei de intermedieri credite bancare si non-bancare AVBS Credit si membru in Consiliul Director al Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.). Si nu, nu puteti afla mai nimic, de la mine, despre urcusul profesional, deoarece aceste aspecte pot fi citite, ascultate, vizionate asa, mai pe relax...cu gandurile si ideile personale, cu visurile pe masa si dorintele insiruite, frumos, pe carnetel. Caci, am testat, si da, cand incepi sa asculti un astfel de om, priceput in ale vorbelor, nu te mai poti opri...e ca un serial bun de pe Netfix, doar ca aici nu prea merge popcornul, ci mai degraba un vin bun sau un ceai aromat. Ei bine, pot "afisa" doar cateva intrebari/ raspunsuri legate de "omul" Valentin Anghel si pilonii de sustinere.

- Stiu ca o perioada buna ati fost angajat...acum sunteti un antreprenor de succes...Tragand linie, dupa ambele posturi, ce e de preferat a fi: angajat sau antreprenor?

- Angajatul castiga o suma de bani, mai mica sau mai mare, este impozitata, isi acopera cheltuielile si traieste din suma de bani care ii ramane! Antreprenorul castiga o suma de bani, mica sau mare, poate cheltui oricat din ea si aproape pe orice, iar suma ramasa este impozitata. Vedeti diferenta? Asadar, inainte de a va fi frica de antreprenoriat, asigurati-va ca stiti toate aspectele legale!

- Aveti un talisman norocos ori nu credeti in minuni si va bazati strict pe calcule?

- Este catelul pe care l-am primit din partea unui client, la Durau, si care era cat doua oua de gaina puse la un loc, ... , este talismanul norocos al afacerii mele si fiinta care intruchipeaza intocmai satisfactia miilor de clienti pe care i-am servisat impreuna cu echipa mea in cei 14 ani de activitate!

- De mic, copil, am tot auzit vorba "ban la ban trage" si, parca, crescand, am inceput sa vad si sa simt ca se adevereste, desi, uneori, pare doar o vorba in van; ce parere aveti despre aceasta vorba din batrani?

- Banul la ban trage datorita a doua motive importante:

* nu exista atasament fata de bani si

* nu exista frica de a pierde banii. Persoana abundenta percepe banii ca pe un mijloc de schimb pentru a beneficia de bunuri si servicii, si, in plus, are convingerea ferma ca indiferent de natura evenimentelor el are capacitatea si toare resursele necesare de a produce in continuare bani si de a mentine abundenta in viata sa.

-Aveti vorbe din batrani preferate? Daca da, va ghidati viata dupa ele?

- Exista o vorba din batrani: fa rai din ce ai! In loc sa te concentrezi pe ceea ce nu ai, mai bine foloseste ceea ce ai ca sa obtii statutul si lucrurile pe care ti le doresti. Exact acest lucru te indemn si eu sa faci, sa folosesti atuurile pe care le ai ca sa obtii ceea ce nu detii inca!



   Articol scris pentru SuperBlog 2021.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barbat macho, a fos