Treceți la conținutul principal

Asigurarea de sanatate-> o necesitate!


   Zilnic suntem "bombardati" cu informatii, solicitari de ajutor, stiri triste legate, toate, de sanatate...In momentul in care te confrunti cu o boala, cu o disfunctiune a organismului, tu, ca om, te simti neputincios, te simti mic, firav...neavand puterea de a-ti decide soarta, ci, mai degraba, lasand sortii sa-ti hotarasca viitorul.
   Ieri m-a tulburat o stire despre un copil cu leucemie...sufletul mi-a plans, inima a suferit...nu este zi in care sa nu vad numere de sms scurte, de 4 cifre (doar 4 cifre ce pot oferi sanatate...) ori conturi bancare in spatele carora se afla suferinta si speranta...la televizor, pe internet, pe panourile publicitate ori in pliante, fluturasi...fiecare lupta cum crede si cum poate, pentru a-si recapata buna stare a corpului din punct de vedere medical.
   Se stie ca, desi cotizezi o viata intreaga, in momentul in care te confrunti cu o problema de sanatate, nu-ti intinde nimeni o mana de ajutor, constatand ca totul se plateste si, daca nu ai acea parte financiara necesara/solicitata, te stingi incet-incet ori continui sa lupti, sa lupti, sa lupti, cerand ajutorul semenilor si, poate cu putin noroc, vei razbi.
   De multe ori am cochetat cu ideea de a face o asigurare de sanatate (in special in momentele in care plecam in calatorii cu masina sau avionul si, desigur, in momentele in care vedeam cum oameni dragi pierd lupta cu boala, din motive financiare; caci da, chiar daca tu ca om ai o vointa de fier si credinta, sanatatea trebuie intretinuta si revizuita, pusa pe picioare cu bani), insa am tot amanat informarea: unde, ce plan, perioada, conditii, costuri...si, neavand pe nimeni in familie sau in cercul de prieteni care sa ma ghideze putin in acest domeniu, pentru a lua o decizie in acest sens, am inceput sa caut singura detalii. Astfel, am aflat ca plata lunara a asigurarii de sanatate private poate fi achitata complet sau partial de catre angajator (in functie de contractul de munca intocmit) ori doar de beneficiar (in cazul in care in contractul de munca nu este stipulat acest beneficiu, respectiv asigurarea de sanatate privata).
    Asigurarea medicala internationala este varianta cea mai buna, de optat, deoarece are acoperire internationala (se stie ca majoritatea problemelor grave de sanatate isi gasesc solutionare peste granita si, evident, costurile sunt exorbitante), asigurand spitalizarea si alte costuri asociate, acces la orice clinica din lume, disponibilitate 24/7 (ceea ce e un mare plus, caci multe boli sunt depistate pe ultima sutade metri, necesitand interventie rapida), evacuare aeriana, servicii de transplant etc., in functie de necesitatile beneficiarului. Din ce in ce mai multe persoane sunt depistate cu cancer sub diferite forme, localizat in diverse organe; am ajuns sa comparam cancerul cu o raceala (atat de des intalnita este aceasta suferinta), desi clar, gravitatea bolii e de o mie de ori mai sus, din pacate. Iata ca unul dintre beneficiile asigurarii de sanatate este faptul ca acopera tratamentul pentru cancer.
   De exemplu, MediHelp International  pune la dispozitie trei planuri de asigurari: Planuri Bupa, Planuri MediHelp si ALLIANZ TIRIAC, fiecare dintre ele venind cu o serie stufoasa de servicii si beneficii. Citind, cu mare atentie, pe fiecare in parte, m-am oprit la MediHelp Superior Plan, considerandu-l perfect pentru mine si familia mea. De ce? Simplu. Iata ce ofera:
-> cea mai mare limita a politei-2.5 milioane euro(trebuie sa fii pregatit pentru orice...sa ai acoperire financiara pentru ce ti-ar putea rezerva viitorul); trebuie sa constientizam faptul ca sanatatea sta in mainile noastre; nu putem gandi: "sunt ferit de boli", "nu voi pati niciodata nimic", "nu am nevoie de asigurare", caci, nu stii ce "surprize" neplacute te urmaresc si, e bine sa fii pregatit pentru orice, nu sa te agiti apoi in stanga si in dreapta, nestiind incotro sa cauti sprijin financiar;
-> acoperire internationala (eu, personal, nu am incredere in sistemul medical romanesc; nu neaparat in personalul medical, cat in aparatura (neperformanta) cu care sunt dotate spitalele si clinicile);
-> 100% acoperire pentru spitalizare, tratarea cancerului, operatii, servicii de ambulanta, dupa caz;
-> ingrijire maternitate, consultatii cu un specialist.  Acestea sunt principalele beneficii ce asigura starea de sanatate si trebuie luate in calcul in momentul deciziei de a apela la un astfel de serviciu; caci da, cred cu tarie ca noi putem avea controlul in propriile maini, daca alegem arma potrivita. Si in cazul sanatatii, arma este asigurarea medicala internationala.
   Voi aveti asigurare de sanatate pivata? Daca da, pentru ce plan ati optat si de ce? Daca nu, ce va impiedicat sa intocmiti una?
   asigurare medicala, asigurare medicala internationala, asigurare bupaArticol scris pentru SuperBlog 2014!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Joaca de-a decoratul

      Casuta inca nu e gata, e departe de a fi, dar caldura ei si optimismul nostru cantaresc greu si ne dau putere pentru a face pas cu pas catre indeplinirea fiecarei dorinte. Adunam idei, visuri, feedback de la prieteni, proiecte aplicabile, in agenda noastra prafuita ( renumita agenda, deschisa acum un an si jumatate, in plina pandemie, cand am inceput munca in curte, apoi casa...agenda in care sunt notate fel si fel de liste de materiale de constructii, articole de gradina, sute de calcule si recalculari - in functie de fluctuatia preturilor).     In momentul in care pasim spre infaptuirea unei noi etape, rasfoim, cu rabdare, agenda pentru a vedea notitele si pentru a le completa si cantari - a stabili gradul de aplicabilitate. De curand, am avut placerea de a afla si testa o chestie super draguta si utila: amenajarea, online, a unei incaperi. Cei care ma citesc, constant, stiu ca sunt fascinata de tot ce inseamna online, ca ador programelele ce-ti pot citi si indeplini gandurile