duminică, 26 octombrie 2014

Asigurarea de sanatate-> o necesitate!


   Zilnic suntem "bombardati" cu informatii, solicitari de ajutor, stiri triste legate, toate, de sanatate...In momentul in care te confrunti cu o boala, cu o disfunctiune a organismului, tu, ca om, te simti neputincios, te simti mic, firav...neavand puterea de a-ti decide soarta, ci, mai degraba, lasand sortii sa-ti hotarasca viitorul.
   Ieri m-a tulburat o stire despre un copil cu leucemie...sufletul mi-a plans, inima a suferit...nu este zi in care sa nu vad numere de sms scurte, de 4 cifre (doar 4 cifre ce pot oferi sanatate...) ori conturi bancare in spatele carora se afla suferinta si speranta...la televizor, pe internet, pe panourile publicitate ori in pliante, fluturasi...fiecare lupta cum crede si cum poate, pentru a-si recapata buna stare a corpului din punct de vedere medical.
   Se stie ca, desi cotizezi o viata intreaga, in momentul in care te confrunti cu o problema de sanatate, nu-ti intinde nimeni o mana de ajutor, constatand ca totul se plateste si, daca nu ai acea parte financiara necesara/solicitata, te stingi incet-incet ori continui sa lupti, sa lupti, sa lupti, cerand ajutorul semenilor si, poate cu putin noroc, vei razbi.
   De multe ori am cochetat cu ideea de a face o asigurare de sanatate (in special in momentele in care plecam in calatorii cu masina sau avionul si, desigur, in momentele in care vedeam cum oameni dragi pierd lupta cu boala, din motive financiare; caci da, chiar daca tu ca om ai o vointa de fier si credinta, sanatatea trebuie intretinuta si revizuita, pusa pe picioare cu bani), insa am tot amanat informarea: unde, ce plan, perioada, conditii, costuri...si, neavand pe nimeni in familie sau in cercul de prieteni care sa ma ghideze putin in acest domeniu, pentru a lua o decizie in acest sens, am inceput sa caut singura detalii. Astfel, am aflat ca plata lunara a asigurarii de sanatate private poate fi achitata complet sau partial de catre angajator (in functie de contractul de munca intocmit) ori doar de beneficiar (in cazul in care in contractul de munca nu este stipulat acest beneficiu, respectiv asigurarea de sanatate privata).
    Asigurarea medicala internationala este varianta cea mai buna, de optat, deoarece are acoperire internationala (se stie ca majoritatea problemelor grave de sanatate isi gasesc solutionare peste granita si, evident, costurile sunt exorbitante), asigurand spitalizarea si alte costuri asociate, acces la orice clinica din lume, disponibilitate 24/7 (ceea ce e un mare plus, caci multe boli sunt depistate pe ultima sutade metri, necesitand interventie rapida), evacuare aeriana, servicii de transplant etc., in functie de necesitatile beneficiarului. Din ce in ce mai multe persoane sunt depistate cu cancer sub diferite forme, localizat in diverse organe; am ajuns sa comparam cancerul cu o raceala (atat de des intalnita este aceasta suferinta), desi clar, gravitatea bolii e de o mie de ori mai sus, din pacate. Iata ca unul dintre beneficiile asigurarii de sanatate este faptul ca acopera tratamentul pentru cancer.
   De exemplu, MediHelp International  pune la dispozitie trei planuri de asigurari: Planuri Bupa, Planuri MediHelp si ALLIANZ TIRIAC, fiecare dintre ele venind cu o serie stufoasa de servicii si beneficii. Citind, cu mare atentie, pe fiecare in parte, m-am oprit la MediHelp Superior Plan, considerandu-l perfect pentru mine si familia mea. De ce? Simplu. Iata ce ofera:
-> cea mai mare limita a politei-2.5 milioane euro(trebuie sa fii pregatit pentru orice...sa ai acoperire financiara pentru ce ti-ar putea rezerva viitorul); trebuie sa constientizam faptul ca sanatatea sta in mainile noastre; nu putem gandi: "sunt ferit de boli", "nu voi pati niciodata nimic", "nu am nevoie de asigurare", caci, nu stii ce "surprize" neplacute te urmaresc si, e bine sa fii pregatit pentru orice, nu sa te agiti apoi in stanga si in dreapta, nestiind incotro sa cauti sprijin financiar;
-> acoperire internationala (eu, personal, nu am incredere in sistemul medical romanesc; nu neaparat in personalul medical, cat in aparatura (neperformanta) cu care sunt dotate spitalele si clinicile);
-> 100% acoperire pentru spitalizare, tratarea cancerului, operatii, servicii de ambulanta, dupa caz;
-> ingrijire maternitate, consultatii cu un specialist.  Acestea sunt principalele beneficii ce asigura starea de sanatate si trebuie luate in calcul in momentul deciziei de a apela la un astfel de serviciu; caci da, cred cu tarie ca noi putem avea controlul in propriile maini, daca alegem arma potrivita. Si in cazul sanatatii, arma este asigurarea medicala internationala.
   Voi aveti asigurare de sanatate pivata? Daca da, pentru ce plan ati optat si de ce? Daca nu, ce va impiedicat sa intocmiti una?
   asigurare medicala, asigurare medicala internationala, asigurare bupaArticol scris pentru SuperBlog 2014!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc