"Cat este ceasul?" este intrebarea din ce in ce mai putin utilizata...poate, datorita faptului ca majoritatea populatiei detine cel putin cate un telefon mobil, care, evident, are afisata ora pe ecran.
Imi este dor de zilele din copilarie si adolescenta, cand ma plimbam ore in sir, uitand de tot si de toate...uitand chiar sa ma intorc acasa... pana imi dadeam seama ca e tarziu si opream cate un trecator, plina de speranta ca e inca devreme, intrebandu-l: "nu va suparati, cat este ceasul?", iar el uitandu-se tacticos la incheietua mainii unde poposea "orologiul" , imi oferea informatia.
Am observat de ceva timp in randul prietenilor si a membrilor familiei dorinta de a reincepe sa poarte ceasuri la mana; de exemplu, anul trecut i-am oferit sotului un ceas de ziua lui. Initial, nu a fost prea incantat, spunand ca s-a dezobisnuit de purtat, apoi, ca ii este frica sa nu il strice, lovindu-l etc. A inceput, insa, sa il poarte la incheietura mainii si in scurt timp a devenit de nelipsit. Din pacate s-a stricat (in urma contactului cu apa) si a fost nevoit sa renunte la el; ii parea rau, caci se obisnuise cu el.
Se apropie aniversarea lui si gandul imi fuge catre daruirea unui nou ceas, elegant, clasic, simplu, pe placul lui. Am gasit cateva modele dragute aici, care s-ar preta caracterului sau.
Am avut placerea de a analiza ceasurile din toate punctele de vedere, datorita multitudinii de criterii de filtrare existente in magazinul virtual: in functie de pret, de firma producatoare, stil (sport, casual, elegant, fashion sport, komplet etc), culoarea, materialul si dimensiunea bratarii, latimea curelei, culoarea cadranului, afisaj (analog, analog si digital sau digital), dimensiuni, forma, culoare si material carcasa, rezistenta la apa, tipul de geam utilizat, provenienta mecanismului (elvetian, japonez) si tipul acestuia(automatic, mecanic, quartz).
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Multumesc