Treceți la conținutul principal

Un week-end linistit...unde?



    Sufocata de aerul aspru, tulbure al orasului, plictisita de aceleasi si aceleasi peisaje fumurii, de mormanul de cladiri, de asfalt, de zgomot...in incercarea de a evada chiar si pentru un week-end, caut o scapare...unde? bineinteles pe internet; pornesc deci, intr-o calatorie virtuala pentru a descoperi o locatie placuta, linistita, o oaza de relaxare, o bucatica de natura care sa imi dea un refresh.
  Si fiindca acum sunt mama a doi copii, caut o pensiune care sa imi ofere toate conditiile necesare sederii cat mai confortabile; iata ce am gasit, destul de repede, zic eu, la un mic search (recunosc, mi-a dat pontul un bun prieten...sssst):

   Vila ALPIN - Straja Vila Alpin Straja ar fi o optiune de sejur de 3 stele...Navighez usor in casuta virtuala pentru a ma informa: zona, ce tip de camere detin, toaleta (daca e proprie ori comuna), variante de meniu, ce trasee montane se pot efectua si nu in ultimul rand, ce costuri presupune un sejur Straja de un week-end.
   Imediat cum ii trec pragul, sunt intampinata de o suita tentanta de facilitati, ce imi raspund la o serie de intrebari; astfel, aflu ca la restaurant se servesc mancaruri traditionale (ceea ce este super), ca am acces la internet (e vital :))), ca exista o sala de conferinte (asta nu ma intereseaza in mod direct acum, dar e bine de stiut, pentru eventuale recomandari) si ca aceasta este foarte incapatoare, la fel ca si restaurantul si barul; in plus, exista posibilitatea de a inchiria echipamente sportive (pentru a nu fi nevoit sa iti cumperi ori sa le cari de acasa); mi se pare interesant si atractiv faptul ca, la cerere, se pot organiza activitati de genul: paint ball, speo, tiroliana, rafting; un loc ideal pentru pationatii de schi si pentru cantonamente; mi-ar fi placut sa vad imagini ori mici video cu astfel de activitati.
   Curioasa fiind, insasi prin natura mea, zabovesc ceva mai mult in josul paginii, transpunandu-ma parca tocmai in acel loc: intru in restaurantul primitor, amprentat de culori vesele...este spatios, mesele sunt asezate astfel incat sa ai parte de intimitate si, daca ar fi fost si bucate pe masa, as fi indraznit cu siguranta sa ma apropii mai mult si sa ma infrupt din bunatati alese.
   Sala de conferinte, aerisita, simpla, stil bussines, este foarte incapatoare.Camera emana caldura...si pare sa aiba toate dotarile necesare: camera de baie proprie, cabina de dus, televizor functional (nu cum ai deseori surpriza neplacuta de a constata ca nu merge tv-ul in X pensiune/hotel), o masuta si tabureti.; in fata vilei, o terasa pentru ca in zilele insorite sa poti trage aer curat de munte in piept, savurand cafeaua ori infruptandu-te din meniul traditional.
   Interesant e ca pe pagina vilei gasesti harta partiilor si informatii amanuntite despre acestea, extrem de utile pasionatilor de sporturi de iarna.

 
    Am vazut ca exista varianta de a rezerva camera cu 2 sau cu 4paturi...acum intrebarea mea este: pentru 2 adulti si 2copii, cum se procedeaza?
-varianta 1: iei camera cu2paturi, pe copilul mic (bebe, in cazul meu) il culci in patutul lui(il car peste tot, ca se pliaza usor), iar copilul mare doarme cu adultii, ca patul pare extrem de incapator ori esti obligat sa soliciti pat suplimentar, renuntand la spatiul din camera si platind taxa aferenta;
-varianta2: trebuie sa rezervi camera cu 4paturi.
   Mi-ar fi placut si mi-ar fi fost mai usor sa iau o decizie, daca as fi gasit in casuta vituala, pe langa preturi si detalii privind cazarea copiilor.

 
    Mancarea pare delicioasa, nu? Mmm, daaaa...Ce nu imi este mie clar, ca na, cand faci un plan de genul tii cont de beneficii, dar ai si un buget in care sa te incadrezi...cum e cu masa? La rubrica de tarife gasesc tarif/camera, fara varianta mic dejun, 2 mese ori 3mese...la restaurant, nu vad ca detaliu decat "preturi accesibile", care ar putea insemna orice...
  
   Am vizitat virtual o casuta frumoasa, ce merita sa-i trec pragul.

Articol scris pentru SuperBlog2013!
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Joaca de-a decoratul

      Casuta inca nu e gata, e departe de a fi, dar caldura ei si optimismul nostru cantaresc greu si ne dau putere pentru a face pas cu pas catre indeplinirea fiecarei dorinte. Adunam idei, visuri, feedback de la prieteni, proiecte aplicabile, in agenda noastra prafuita ( renumita agenda, deschisa acum un an si jumatate, in plina pandemie, cand am inceput munca in curte, apoi casa...agenda in care sunt notate fel si fel de liste de materiale de constructii, articole de gradina, sute de calcule si recalculari - in functie de fluctuatia preturilor).     In momentul in care pasim spre infaptuirea unei noi etape, rasfoim, cu rabdare, agenda pentru a vedea notitele si pentru a le completa si cantari - a stabili gradul de aplicabilitate. De curand, am avut placerea de a afla si testa o chestie super draguta si utila: amenajarea, online, a unei incaperi. Cei care ma citesc, constant, stiu ca sunt fascinata de tot ce inseamna online, ca ador programelele ce-ti pot citi si indeplini gandurile