miercuri, 20 noiembrie 2013

Franturi din viata, calcate cu stil...   - Peste 3 zile mergem la spectacol, cu ce ma imbrac?
   - Lasa ca vedem, mai e timp...
........
   ...cu o ora inainte de spectacol:
   - Vaaaai, repede, da-mi aia sa o calc! Pfiu, prea fierbinte...adu, te rog putina apa, iar nu scoate abur fierul...

...............................................

   ...A intrat in camera si a fost intampinat de o umflatura zdravana a podelei:
   - Ce s-a intamplat aici?, intreba mirat si putin furios (caci era nou parchetul, pus de o luna doua)
   M-am fastacit, privind imbujorata in jos, spre zona imburbonata de la prea mult abur (calcasem in graba o bluza jos, pe o paturica, ignorand faptul ca e posibil ca aburul, caldura sa treaca prin bluza, prin patura, distrugand lemnaria).
..............................................

...Mai grav a fost cand eram eleva, acasa la parinti...mi-am pregatit inainte de a merge la scoala, uniforma, mi-am luat ghiozdanul si fuga spre institutie...Seara, ajunsa acasa, privesc nedumerita sufrageria-covorul era dat la o parte intr-o anumita zona...ma apropii, moment in care-mi strafulgera in minte faptul ca e ceva de rau...portiunea de covor ridicata avea o gaura fix cat talpa fierului de calcat, iar podeaua, o pata neagra de aceeasi marime...aparu mama in prag:
   - Ai calcat azi? 
   Il uitasem in priza si, avand un suport fragil, dupa ce am plecat de acasa domnul fier s-a aventurat sa calce in continuare...

............................................
  
   Acum doua zile, dau sa calc un tricou fix pe pat, fiindu-mi mai la indemana asa, presata de timp...ce s-a intamplat? nu stiu cum am reusit, dar talpa fierului incins a atins cuvertura si intr-o secunda am auzit sfrrrrr...fiind un material cu continut mare de poliester, efectiv s-a topit o zona cat palma, pe talpa aparatului de calcat ramanand negru, albastru, alb...si, ca sa fie pozna completa, impulsul a fost sa calc in continuare, distrugand si bluza, ce-mi era, de altfel, extrem de draga.

.........................................

   - Stai, ca nu e gata!
   - Lasa asa, ca iau ceva deasupra; a raspuns, imbracand camasa plina de dungi, de ziceai ca a fost calcata de tramvai.

..............................

   Trecand peste corvoada calcarii pieselor vestimentare si a timpului care niciodata nu e suficient si mereu rade de noi...a fi ingrijit  si a te imbraca corespunzator e foarte important. Imi e drag sa vad oameni "ca scosi din cutie" si ma simt grozav cand reusesc sa fiu si eu asa (recunosc, de multe ori sunt neglijenta).
   A avea un fier de calcat performant si o masa pentru calcat e mare lucru, deoarece iti usureaza foarte mult munca si economisesti timp, eviti nervii si stresul si apoi, nu in ultimul rand, arati impecabil.
   De curand am vazut o oferta tentanta, uitandu-ma la produse electrocasnice (cautam, de fapt un aragaz): un fier de calcat Bosch, cu dotarile necesare, la un pret simpatic si un design dragut. As merita oare un cadou de la Mosu'?
Fier de calcat Bosch TDA503001P Sensixx'x DA50, Putere 3000W, Capacitate 350 ml, Generare aburi Turbo, Negru/Rosu [Edition Rosso] bosch

 Aricol scris pentru SuperBlog2013!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc