Treceți la conținutul principal

Un week-end linistit...unde?



    Sufocata de aerul aspru, tulbure al orasului, plictisita de aceleasi si aceleasi peisaje fumurii, de mormanul de cladiri, de asfalt, de zgomot...in incercarea de a evada chiar si pentru un week-end, caut o scapare...unde? bineinteles pe internet; pornesc deci, intr-o calatorie virtuala pentru a descoperi o locatie placuta, linistita, o oaza de relaxare, o bucatica de natura care sa imi dea un refresh.
  Si fiindca acum sunt mama a doi copii, caut o pensiune care sa imi ofere toate conditiile necesare sederii cat mai confortabile; iata ce am gasit, destul de repede, zic eu, la un mic search (recunosc, mi-a dat pontul un bun prieten...sssst):

   Vila ALPIN - Straja Vila Alpin Straja ar fi o optiune de sejur de 3 stele...Navighez usor in casuta virtuala pentru a ma informa: zona, ce tip de camere detin, toaleta (daca e proprie ori comuna), variante de meniu, ce trasee montane se pot efectua si nu in ultimul rand, ce costuri presupune un sejur Straja de un week-end.
   Imediat cum ii trec pragul, sunt intampinata de o suita tentanta de facilitati, ce imi raspund la o serie de intrebari; astfel, aflu ca la restaurant se servesc mancaruri traditionale (ceea ce este super), ca am acces la internet (e vital :))), ca exista o sala de conferinte (asta nu ma intereseaza in mod direct acum, dar e bine de stiut, pentru eventuale recomandari) si ca aceasta este foarte incapatoare, la fel ca si restaurantul si barul; in plus, exista posibilitatea de a inchiria echipamente sportive (pentru a nu fi nevoit sa iti cumperi ori sa le cari de acasa); mi se pare interesant si atractiv faptul ca, la cerere, se pot organiza activitati de genul: paint ball, speo, tiroliana, rafting; un loc ideal pentru pationatii de schi si pentru cantonamente; mi-ar fi placut sa vad imagini ori mici video cu astfel de activitati.
   Curioasa fiind, insasi prin natura mea, zabovesc ceva mai mult in josul paginii, transpunandu-ma parca tocmai in acel loc: intru in restaurantul primitor, amprentat de culori vesele...este spatios, mesele sunt asezate astfel incat sa ai parte de intimitate si, daca ar fi fost si bucate pe masa, as fi indraznit cu siguranta sa ma apropii mai mult si sa ma infrupt din bunatati alese.
   Sala de conferinte, aerisita, simpla, stil bussines, este foarte incapatoare.Camera emana caldura...si pare sa aiba toate dotarile necesare: camera de baie proprie, cabina de dus, televizor functional (nu cum ai deseori surpriza neplacuta de a constata ca nu merge tv-ul in X pensiune/hotel), o masuta si tabureti.; in fata vilei, o terasa pentru ca in zilele insorite sa poti trage aer curat de munte in piept, savurand cafeaua ori infruptandu-te din meniul traditional.
   Interesant e ca pe pagina vilei gasesti harta partiilor si informatii amanuntite despre acestea, extrem de utile pasionatilor de sporturi de iarna.

 
    Am vazut ca exista varianta de a rezerva camera cu 2 sau cu 4paturi...acum intrebarea mea este: pentru 2 adulti si 2copii, cum se procedeaza?
-varianta 1: iei camera cu2paturi, pe copilul mic (bebe, in cazul meu) il culci in patutul lui(il car peste tot, ca se pliaza usor), iar copilul mare doarme cu adultii, ca patul pare extrem de incapator ori esti obligat sa soliciti pat suplimentar, renuntand la spatiul din camera si platind taxa aferenta;
-varianta2: trebuie sa rezervi camera cu 4paturi.
   Mi-ar fi placut si mi-ar fi fost mai usor sa iau o decizie, daca as fi gasit in casuta vituala, pe langa preturi si detalii privind cazarea copiilor.

 
    Mancarea pare delicioasa, nu? Mmm, daaaa...Ce nu imi este mie clar, ca na, cand faci un plan de genul tii cont de beneficii, dar ai si un buget in care sa te incadrezi...cum e cu masa? La rubrica de tarife gasesc tarif/camera, fara varianta mic dejun, 2 mese ori 3mese...la restaurant, nu vad ca detaliu decat "preturi accesibile", care ar putea insemna orice...
  
   Am vizitat virtual o casuta frumoasa, ce merita sa-i trec pragul.

Articol scris pentru SuperBlog2013!
  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barba...

3 motive de a "blendui" cu KitchenShop

   Bucataria, considerata de mine, inima casei, caci in ea ma pot desfasura in liniste, punandu-mi cate un strop de suflet in fiecare fel de mancare gatit, desavarsind gustul ori agitandu-ma pe langa cei doi pitici ai casei, bucatari in devenire, echipati cu sortulete vesel colorate si zambete asortate, pentru a le asigura ingredientele necesare fauririi de bunatati copilaresti...sau roind pe langa sotul care gateste rar, dar extrem de bine, este fara doar si poate nucleul important al micului apartament, caci in ea gasim ragaz de a sta de vorba imprejurul mesei bogate in mancaruri gatite cu grija si drag ori la un pahar cu vin sau o ceasca de cafea.    Ador sa fac mancare gatita (atat retetele pe care le-am invatat, inca din copilarie, de la mama, de tocanite, ciorbe, salate diverse - imi spunea mereu ce ingrediente folosea, in ce cantitate, care erau etapele de lucru, desi eram micuta, punctand mereu "-Eu iti spun, mereu, mama, caci nu stii cand iti va fi de fo...

O treapta jos, una sus...

   ...Ce nu te darama, cu siguranta te face mai puternic! Nu stiu cine a spus asta, insa asa mare dreptate a avut, caci dainuie in timp aceasta "vorba" si, desi pare ca e o expresie oarecare, mereu se dovedeste a fi reala.    Un om are parte de multe esecuri, de-a lungul anilor, insa mie imi place sa le consider lectii de viata, caci, da, din fiecare ai cate ceva de invatat, de perfectionat sau de schimbat. Important este ca tu, OMULE, sa identifici motivul si sa-ti inveti lectia! Furnizorul tau de experiente este strans legat de tine, de activitatea ta, inima ta, viata pe care o duci si de caile sortii...Datoria ta este sa te imbarbatezi sa treci cu brio de greutati si sa pasesti, cu capul sus si coloana dreapta, pe treptele succesului si a fericirii. Viata e despre suisuri si coborasuri, despre tristete si fericire, despre vointa de a trai...Fiecare dintre noi e menit sa guste felurite experiente dezvoltare personala , trairi ce ii vor infrumuseta, fara doar s...