Treceți la conținutul principal

Fantezie cu mar si nuca


 
   Acum, in ceas de seara, vin in intampinarea cititorilor mei  dragi cu ceva dulce si bun...un mic rasfat...deliciul cu care va voi incanta, sper eu, virtual, si cu care i-am delectat pe sot si pe strumfii mei (putin mai devreme) se numeste simplu: fantezie cu mar si nuca :).
   Pentru curiosii ce vor sa incerce reteta, iata de ce au nevoie:
-> o cana (de 250ml) plina cu biscuiti sfaramati
-> 6 linguri unt topit (unt de minim 80%)
-> 1/4 cana zahar pudra
-> o cana cu mere taiate cubulete  (merele curatate de coaja)
-> 1/3 cana zahar
-> o lingura faina
-> un praf de scortisoara (un varf de lingurita)
- o lingura cacao
-> ciocolata pentru decor
-> nuci
-> si ingredientul secret, desigur: un strop de suflet (la noi in familie e suficient mereu, caci, avand doi copii zburdalnici si veseli, nu ai cum sa nu faci totul, dar absolut totul cu inima deschisa).

   Pentru realizarea desertului, se procedeaza astfel:
- se topeste untul
- intr-un vas se amesteca biscuitii cu zaharul pudra, cacao si cu untul topit
- in alt vas se amesteca marul cu zaharul, faina si scortisoara, dupa care se pune intr-o tava la cuptor, pentru 10minute, la foc mare (pozitia 8, la aragazul nostru)
- se ung formele (eu am folosit o tava pentru briose-6bucati) cu unt
- se imparte compozitia de biscuti in cele 6 forme, presand usor cu mana, formand "cosulete"

- se da la cuptor, la foc mare, pentru 5 minute, apoi se lasa la racit
- in cosulete se pune marul si se mai da pentru aproximativ 5 minute, la cuptor
- dupa ce se racesc, se scot prajiturelele din forme, se decoreaza cu ciocolata topita si cu nuca zdrobita.

- se mananca cu mare pofta!

   Raspund, cu aceasta reteta, provocarii  lansate de Laura,  prin urmare particip la concursul Sărbătoarea Recoltei cu Valahia Garden :)



  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barba...

3 motive de a "blendui" cu KitchenShop

   Bucataria, considerata de mine, inima casei, caci in ea ma pot desfasura in liniste, punandu-mi cate un strop de suflet in fiecare fel de mancare gatit, desavarsind gustul ori agitandu-ma pe langa cei doi pitici ai casei, bucatari in devenire, echipati cu sortulete vesel colorate si zambete asortate, pentru a le asigura ingredientele necesare fauririi de bunatati copilaresti...sau roind pe langa sotul care gateste rar, dar extrem de bine, este fara doar si poate nucleul important al micului apartament, caci in ea gasim ragaz de a sta de vorba imprejurul mesei bogate in mancaruri gatite cu grija si drag ori la un pahar cu vin sau o ceasca de cafea.    Ador sa fac mancare gatita (atat retetele pe care le-am invatat, inca din copilarie, de la mama, de tocanite, ciorbe, salate diverse - imi spunea mereu ce ingrediente folosea, in ce cantitate, care erau etapele de lucru, desi eram micuta, punctand mereu "-Eu iti spun, mereu, mama, caci nu stii cand iti va fi de fo...

O treapta jos, una sus...

   ...Ce nu te darama, cu siguranta te face mai puternic! Nu stiu cine a spus asta, insa asa mare dreptate a avut, caci dainuie in timp aceasta "vorba" si, desi pare ca e o expresie oarecare, mereu se dovedeste a fi reala.    Un om are parte de multe esecuri, de-a lungul anilor, insa mie imi place sa le consider lectii de viata, caci, da, din fiecare ai cate ceva de invatat, de perfectionat sau de schimbat. Important este ca tu, OMULE, sa identifici motivul si sa-ti inveti lectia! Furnizorul tau de experiente este strans legat de tine, de activitatea ta, inima ta, viata pe care o duci si de caile sortii...Datoria ta este sa te imbarbatezi sa treci cu brio de greutati si sa pasesti, cu capul sus si coloana dreapta, pe treptele succesului si a fericirii. Viata e despre suisuri si coborasuri, despre tristete si fericire, despre vointa de a trai...Fiecare dintre noi e menit sa guste felurite experiente dezvoltare personala , trairi ce ii vor infrumuseta, fara doar s...