Acum, in ceas de seara, vin in intampinarea cititorilor mei dragi cu ceva dulce si bun...un mic rasfat...deliciul cu care va voi incanta, sper eu, virtual, si cu care i-am delectat pe sot si pe strumfii mei (putin mai devreme) se numeste simplu: fantezie cu mar si nuca :).
Pentru curiosii ce vor sa incerce reteta, iata de ce au nevoie:
-> o cana (de 250ml) plina cu biscuiti sfaramati
-> 6 linguri unt topit (unt de minim 80%)
-> 1/4 cana zahar pudra
-> o cana cu mere taiate cubulete (merele curatate de coaja)
-> 1/3 cana zahar
-> o lingura faina
-> un praf de scortisoara (un varf de lingurita)
- o lingura cacao
-> ciocolata pentru decor
-> nuci
-> si ingredientul secret, desigur: un strop de suflet (la noi in familie e suficient mereu, caci, avand doi copii zburdalnici si veseli, nu ai cum sa nu faci totul, dar absolut totul cu inima deschisa).
Pentru realizarea desertului, se procedeaza astfel:
- se topeste untul
- intr-un vas se amesteca biscuitii cu zaharul pudra, cacao si cu untul topit
- in alt vas se amesteca marul cu zaharul, faina si scortisoara, dupa care se pune intr-o tava la cuptor, pentru 10minute, la foc mare (pozitia 8, la aragazul nostru)
- se ung formele (eu am folosit o tava pentru briose-6bucati) cu unt
- se imparte compozitia de biscuti in cele 6 forme, presand usor cu mana, formand "cosulete"
- se da la cuptor, la foc mare, pentru 5 minute, apoi se lasa la racit
- in cosulete se pune marul si se mai da pentru aproximativ 5 minute, la cuptor
- dupa ce se racesc, se scot prajiturelele din forme, se decoreaza cu ciocolata topita si cu nuca zdrobita.
- se mananca cu mare pofta!
Raspund, cu aceasta reteta, provocarii lansate de Laura, prin urmare particip la concursul Sărbătoarea Recoltei cu Valahia Garden :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Multumesc