O alta reteta draga mie si nu numai (a intregii familii) este cea de crostata; de obicei, o facem iarna (de fapt, sotul e cel care o pregateste cu multa rabdare, eu fiind doar ajutor de bucatar), cu dulceata de portocale; azi, insa, am pregatit impreuna o crostata cu mere si gutui. Ca si ingrediente am utilizat:
- 500g faina
- 500 g zahar
- 2 oua
- un plic drojdie (10g)
- 200 g unt
- coaja de la o portocala
- 500g mere+gutui taiate marunt (curatate de coaja)
- 300g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
- fructele, 300g zahar si zaharul vanilat se pun pe foc, intr-un ceaun, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se incheaga (ca o dulceata)-aproximativ 45minute
- se mixeaza zaharul ramas (200g) cu cele 2 oua si cu untul
- se adauga drojdia si portocala rasa, apoi faina se incorporeaza cate putin, pana se formeaza un aluat ca de biscuiti
- se unge tava cu unt si se intinde foaia de aluat
- se pune compozitia de fructe si se decoreaza cu fasii de aluat
- se tine la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30minute.
Si cu aceasta prajitura delicioasa particip la concursul Sărbătoarea Recoltei cu Valahia Garden :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Multumesc