Treceți la conținutul principal

A slabi natural...


  
 Ma relaxam azi in fata televizorului, butonand in nestire, in cautare de...ceva interesant- un film bun, un reportaj, un documentar...am constatat ca la ora pranzului, pe nenumarate canale te intampina reclame la diverse produse minune, care te ajuta sa iti mentii greutatea ori sa slabesti de la 5 la peste 40kg, fara efort...oameni cu zambete false ce pozeaza in persoane fericite si multumite...din punctul meu de vedere, doar falsuri si vise desarte...sperante eronate pentru cei ce cred ca pot slabi peste noapte...pfiu, si se difuzeaza fix la ora pranzului, cand majoritatea "indraznesc" a manca :).
sursa
  

 In adolescenta eram complexata de felul in care aratam...purtam mereu bluze lungi, pana sub fund, cat mai largi, iar fuste nu existau in garderoba mea...ei, mint, aveam la un moment dat doua fuste lungi pana la pamant :))...Se vehicula, pe atunci, ca supa de varza ar face minuni, asa ca, mi-am luat inima in dinti, m-am ambitionat si timp de 4zile am consumat doar supa de varza (mancam in orice cantitate, nu conta...insa, recunosc, dupa primele doua portii deja nu-mi mai trebuia...); rezultatul? am dat jos burtica, in rest, nici o modificare; am fost fericita pe moment si in urmatoarea saptamana, apoi a inceput iar sa se depuna grasimea. Se stie, minunile nu tin mult.
  

 De cand ma stiu am o greutate de 53-55kg...insa, intr-un an, dupa 3luni de stat pe litoral (am lucrat la o gogoserie), m-am intors acasa cu 60kg...cum aratam? ca o gogoasa; cel putin, asa m-a alintat o foarte buna prietena "ooo, ce gogosica esti! ce pufoasa esti!"; cele 6 kilograme in plus "trageau mult" la aspectul fizic; hainele stateau sa pocneasca pe mine...prietenii erau uimiti de brusca schimbare, eu insami nu ma simteam deloc bine; asa ca, dupa ce m-am inchis in casa cateva zile in care am plans, am meditat, m-am certat pentru abuzul alimentar, am hotarat sa renunt la a manca seara dupa ora 18; rezultatul? zero. In momentul in care am revenit la mesele haotice (exact cum erau inainte de ingrasare), am inceput sa slabesc, pana am ajuns la greutatea initiala-fara nici un alt efort. Consider ca psihicul a fost cel care m-a ajutat; degeaba incercam sa nu mananc seara, daca eram stresata...in momentul in care am inceput sa ma relaxez si sa nu mai fac asa un caz din kilogramele in plus, a inceput sa functioneze. Deci, importanta este starea de spirit, pe langa ambitie!
sursa




   Sa va spun despre mitul painii: se spune ca, atunci cand nu consumi paine, slabesti...sau, cel putin, nu se aduna kilogramele, nu se depune grasimea...FALS, din punctul meu de vedere; tot in adolescenta, din varii motive am refuzat consumul de paine timp de 6 luni; rezultatul? zero, sau chiar un kilogram doua in plus.
    Auzisem ca lamaia ar face minuni, in ceea ce priveste arderile; iti mentii greutatea/scazi in greutate, daca bei dimineata pe stomacul gol un pahar de apa calda cu lamaie...de-o fi asa sau nu, nu stiu, caci pentru mine cafeaua e cea mai importanta in momentul in care deschid ochii...In acest moment nu am foarte mari probleme cu greutatea, desi, pentru a ma simti mai bine, as renunta cu drag la 3-4kg; in acest semn, nu fac mari eforturi, ci ma distrez folosind steaper-ul; vazusem ca a aparut pe piata un produs 100%natural, ce are la baza lamaia verde; pare tentant, mai ales ca, pe langa beneficiile promise (imbunatatirea digestiei, respiratie, arderea grasimilor, prevenirea cariilor, petelor de pe dinti, intarirea gingiilor, intarirea sistemului imunitar, intarirea oaselor, scaderea colesterolului, etc), este si produs romanesc si...de e 100% natural, rau nu poate face, nu?

 lemo_3Dlemo_silhouette_logo
Articol scris pentru Spring SuperBlog2014!


  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barbat macho, a fos