Treceți la conținutul principal

Tu cat timp acorzi ingrijirii talpilor?


   Prin clasa a VI-a, intr-una din vizitele mele la cea mai buna prietena si colega, am vazut cum sora ei mai mare isi ingrijea talpile: si-a adus un lighenas cu apa, sapunul solid (cu glicerina...era destul de greu de gasit in acea perioada, insa era cel mai bun, caci hidrata foarte bine pielea), 2 prosoape si o piatra ciudata (pentru mine...un copil ce nu vazuse pana atunci o piatra ponce). Cred ca va intrebati de ce facea acest lucru in camera si nu in baie...ei bine, pentru ca ii eram draga si vroia sa faca mai multe lucruri in acelasi timp; in plus, pe mine nu ma deranja, deoarece ne intelegeam ca doua surori.
   Mai intai si-a inmuiat talpile in apa calda, s-a "sapunit" bine, apoi a ramas asa vreo...10-15 minute; si-a uscat foarte bine picioarele cu prosopul si, apucand bine piatra ponce, a inceput sa "smirgheluiasca" (spun asa, deoarece "asociam" procedura cu nivelarea peretelui cu smighelul) talpile timp indelungat; in timp ce isi ingrijea calcaiele, mi-a spus: "poate tu vei fi norocoasa si nu vei avea piele ingrosata...", vazandu-mi uimirea si curiozitatea; a sters praful ramas pe talpi (celulele moarte), apoi iar si-a inmuiat picioarele...a urmat acesti pasi de 3 ori, pana a ajuns la un rezultat satisfacator. La final a zambit multumita: "Gata!". Toata "distractia" a durat putin peste o ora.
   Crescand, traiam cu speranta ca nu voi fi nevoita sa ma chinui cu "smirgheluitul" talpilor...insa nu a fost sa fie asa...sa se intample o asa minune, asa ca am inceput incet-incet sa investesc timp si "chef" in aceasta activitate; eu, personal, o consider o corvoada si, desigur, o detest, dar, daca trebuie facuta..."baba rabda la fumusete", nu? Din pacate, in zilele noastre, timpul ne e dusman si de multe ori ne neglijam corpul, pe motiv ca..."nu am timp", "nu-mi ajunge timpul". 
   Anul trecut am aflat de o inovatie: o pila electronica ce parea ca face minuni in doar cateva secunde; mi-am dorit foarte mult acel produs si iata ca acum o luna am primit "darul". Am fost reticenta, desigur, caci deh...obisnuita cu piatra ponce de atatia ani, nu credeam ca poate fi inlocuita cu ceva mai eficient.
  Este un produs relativ mic (dimensional), deci poate fi pus in gentuta cu cosmetice (pentru a-l avea mereu aproape), functioneaza cu baterii (prin urmare, poate fi folosit oriunde si oricum) si se foloseste astfel:
- talpile trebuie sa fie curate si uscate
- se invarte banda de pe aparat, in pozitia on (reprezentata printr-o liniuta)
- se "maseaza" usor talpa (portiunile cu piele ingrosata), timp de cateva secunde
- in momentul in care se apasa prea tare, pila se opreste

- se sterge talpa cu un prosop si, daca este necesar, se reia procedura, pana se ajunge la un rezultat multumitor
- se utilizeaza, apoi, produse specifice intretinerii/hidratarii picioarelor (eu folosesc un gel emolient pentru picioare - se adauga putin gel in apa si se inmoaie talpile pentru 15 minute...rezulta niste talpi fine, bine hidratate).
   Curatarea rezervei se face extrem de usor: dupa utilizare, se scoate rezerva (se indeparteaza de aparat, ajutandu-te de butonul lateral) si se tine cateva secunde sub jetul de apa, pentru a fi indepartate resturile (celulele moarte); apoi se usuca bine si se fixeaza pe suport. 

   Acum...ce sa zic? "Chinul" a devenit placere! In plus, utilizand noua pila Scholl Velvet Smooth, economisesc foarte mult timp; si, cum lucrurile bune se impartasesc prietenilor, am dat vestea mai departe:

 

  

Comentarii

  1. Buna inventie! Economisesti timp si procedura este si delicata si placuta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este; nu as fi crezut ca e atat de eficienta aceasta pila...o priveam doar ca pe un moft.

      Ștergere
  2. cea mai buna inventie care exista de la revolutie incoace !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. curatarea calcaielor cu piatra ponce e cu adevarat un chin, dureaza foarte mult asa cum ai spus si tu, m ai facut curioasa in legatura cu acest aparat, o sa l incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punctul meu de vedere, rezultatele sunt identice, insa timpul acordat/necesar intretinerii talpilor face cu adevarat diferenta :); in plus, e distractiv si comod!

      Ștergere
  4. stiu ca iti doreai mult aceasta minunatie, si ma bucur sa observ ca te-a surprins placut! ma bate gandul sa imi cumpar si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daa, de anul trecut imi doream o minunatie din asta; acum sunt fericita :)

      Ștergere
  5. Vine sezonul estival si trebuie sa avem calcaie frumoase pentru incaltamintea pe care o s-o purtam.. Felicitari pt achizitie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Scholl Velvet Smooth un accesoriu util pentru fiecare doamna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce n-as da sa o am si eu, am mare nevoie de ea, esti o norocosa :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc; o recomand cu caldura (fie ea achizitionata sau primita cadou...sper sa ai sansa de a te rasfata folosind un astfel de produs)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc

Postări populare de pe acest blog

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barba...

3 motive de a "blendui" cu KitchenShop

   Bucataria, considerata de mine, inima casei, caci in ea ma pot desfasura in liniste, punandu-mi cate un strop de suflet in fiecare fel de mancare gatit, desavarsind gustul ori agitandu-ma pe langa cei doi pitici ai casei, bucatari in devenire, echipati cu sortulete vesel colorate si zambete asortate, pentru a le asigura ingredientele necesare fauririi de bunatati copilaresti...sau roind pe langa sotul care gateste rar, dar extrem de bine, este fara doar si poate nucleul important al micului apartament, caci in ea gasim ragaz de a sta de vorba imprejurul mesei bogate in mancaruri gatite cu grija si drag ori la un pahar cu vin sau o ceasca de cafea.    Ador sa fac mancare gatita (atat retetele pe care le-am invatat, inca din copilarie, de la mama, de tocanite, ciorbe, salate diverse - imi spunea mereu ce ingrediente folosea, in ce cantitate, care erau etapele de lucru, desi eram micuta, punctand mereu "-Eu iti spun, mereu, mama, caci nu stii cand iti va fi de fo...