miercuri, 23 octombrie 2013

Impart zambete

  Acum cativa ani am petrecut sarbatorile de iarna in Italia; era pentru prima data cand paraseam Romania, cu mari emotii, nerabdatoare si fericita. Nu am sa intru in detalii (ce am vazut, ce am vizitat, ce mi-a placut, ce am mancat ori cate persoane am cunoscut) in ceea ce priveste calatoria-vreau doar sa subliniez ce m-a marcat: de cum am trecut granita, am fost intampinata de oameni open mind, relaxati, zambitori, veseli (pe multi ii auzeam fredonand pe strada); in momentul intrarii in Romania, m-a "lovit" tristetea oamenilor...chipuri pline de griji, serioase, cu ochii ganditori...
   Asa ca, am decis:
Vreau sa impart zambete!
   Ce ar fi daca m-ati vedea pe strada zambind in stanga si in dreapta, oricand si oricui? Bineinteles, ati presupune ca sunt bolnava, ca am o problema...asa ca, o modalitate draguta de a imparti zambete mi se pare utilizarea unui pix cu zambet, a unui pix cu stampila, pe care sa fie gravat frumos mesajul zambaret :
Un zambet pentru tine
  
   Eu cu pix m-am inarmat,
   Zambete la inramat...
   De esti trsit, ingandurat,
   Imediat esti stampilat.
   Zambet iti ofer pe data
   De-ai sa vii tu iarasi, roata;
   De zambesti, tu ai sa vrei,
   Stampila cu pix sa mi-o iei.
   Nu ti-o dau, ca e a mea,
   Si-mpart zambete cu ea.
   As pune stampila pe orice- pe hartii, pe chitante, pe biletele de autobuz, pe incheietura mainii unui chip trist, pe picior ori pe un deget...As oferi zambete familiei, prietenilor si necunoscutilor, mi-as dedica viata impartirii de zambete, bucurandu-ma de fericirea si relaxarea celor din jur. Imi doresc sa vad oamenii zambind vietii, zambind unul altuia, zambind lucrurilor frumoase ori mai putin placute, caci doar zambind, putem invinge si putem trece orice obstacol...Imi doresc sa pot zambi mereu si doar zambind sa impart zambete si zambetele sa aduca bucurie si relaxare!

Cine doreste un zambet??


Articol scris pentru SupeBlog2013!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc