Treceți la conținutul principal

Cred ca esti o persoana trista...


   M-am trezit macinata de gandul ca lumea este plina de oameni tristi, care nu merita sa isi traiasca viata incorsetati de ganduri cenusii, caci nu asta e esenta vietii pe pamant, ci trebuie sa realizeze faptul ca aceasta (viata) le-a fost daruita pentru a o trai cat mai frumos posibil si, in mare parte, ei sunt raspunzatori pentru asta. Este foarte important sa ne prioritizam sentimentele, planurile, trairile,  sa le selectam pe cele care ne fac bine, sa solutionam piedicile in mod onest, fara a "lovi" in cei din jur...
   Ce-ar fi daca am incerca sa vedem, mereu, partea plina a paharului? (lucrez la asta, de ceva timp, si e grozav ;)  )
   Cred ca esti o persoana trista, daca:
- dimineata, cand suna alarma, incepi sa bolborosesti indescifrabil, impovarat/a de griji, ganduri, idei...
  Ce-ar fi, daca, ai incerca sa deschizi ochii zambind, multumit fiind ca ai primit in dar o noua zi plina de provocari? Ce-ar fi daca nu ti-ai mai tarai picioarele catre bucatarie, scarbit de viata mizera (caci tristii asa o considera), ci ai incerca sa prepari cafeaua cantand?
- te incearca invidia, gelozia, furia, in momentul in care vezi (deruland, de exemplu, intr-o doara, aplicatia facebook, instagram sau diverse bloguri) ca majoritatea celor care posteaza sunt (sau par) relaxati, fericiti, in diferite ipostaze (facand diferite activitati, calatorind, anuntand diferite reusite din plan personal sau profesional etc.).
   De ce sa nu te impulsioneze aceste imagini? Nu te lasa prada invidiei, caci ea distruge! Ambitioneaza-te! Lupta pentru ceea ce iti doresti! Acum, cand ne lasam, de cele mai multe ori, prada tehnologiei, este foarte important sa triem informatia din mediul online, sa selectam ceea ce este important si benefic pentru noi!
- obisnuiesti sa ii critici pe cei din jurul tau.
   Inainte de a vorbi despre ceva sau cineva, ideal si corect ar fi sa cunosti toate datele problemei si sa stii totul despre persoana in cauza. Incearca sa te abtii! Daca ceea ce spui, nu aduce un aport pozitiv, abtine-te! Savureaza o cafea sau un ceai ori citeste o carte buna! Relaxeaza-te!
- te lasi daramat de vreme.
   Ploua! Asa, si? Ia o umbrela si paseste prin balti zambind! Ploaia are importanta ei; de ce sa nu o sustii?
   E furtuna! Asa, si? Ce nu te darama, te face mai puternic! Conditiile meteo nu pot fi controlate de noi; noi putem doar sa le acceptam asa cum vin si sa ne bucuram (ploaie, ninsoare, curcubeu) sau sa "luptam" cu ele (ploaie torentiala, furtuna, ger), protejandu-ne.
- vestea ca s-a anulat un eveniment mult asteptat sau o calatorie.
   Toate se intampla cu un rost! Transforma-te in detectiv (poate ai fost ferit de ceva) sau asteapta (poate iti este rezervata o experienta net superioara celei anulate)...doar stii ca timpul le rezolva pe toate!
- te plangi ca te doare o mana, un picior, ca ai carii, ca ai racit etc.
   Maruntisuri! Bucura-te ca ai vederea buna, ca ai mainile si picioarele functionale, ca raceala va trece peste cateva zile! Sunt atat de multe persoane care nu se pot bucura de aceste "lucruri", dar care, totusi, sunt mai fericite decat tine, deoarece nu pun pret pe maruntisuri, preferand sa-si traiasca viata!
- deschizi frigiderul si crezi ca nu ai ce manca.
   De ce il mai tii in priza? Daca e gol, scoate-l si daruieste-l unor persoane care au, cu adevarat, nevoie de un astfel de obiect! Daca, totusi, gasesti pe rafturile lui cateva ingrediente, ei bine, fii fericit si incearca sa gatesti ceva cu ele! Multi traiesc de pe o zi pe alta, reusind sa manance o coaja de paine uscata sau adormind cu stomacul gol...
   Cred ca esti o persoana trista daca bifezi cel putin un aspect prezentat mai sus, insa nu trebuie sa ramai asa. Ambitioneaza-te! Schimbarea e in mainile tale! Autoeducarea e cheia fericirii! Nu te lasa prada tristetii, caci viata e frumoasa! Traieste-o asa cum iti doresti, luptand pentru fiecare vis! Traieste cu intensitate si bucurie fiecare clipa, caci timpul fuge repede...mult prea repede...
   Sunt prea multe persoane triste in lume, mult prea multe. Hai sa schimbam asta! Sa fim fericiti! Sa ne bucuram de ceea ce avem si sa ne croim un drum frumos in viata!

   Sunt dependenta de tehnologie (ca majoritatea oamenilor), dar incerc sa triez informatia vizualizata; iata ce mi-a atras atentia, azi, pe peretele unei prietene:
   "Daca macar o data in zi ne-am aminti ca suntem muritori poate ca nu am fi asa de rai unii cu altii" (Pr. Ilie Cleopa)

   O zi grozava!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Joaca de-a decoratul

      Casuta inca nu e gata, e departe de a fi, dar caldura ei si optimismul nostru cantaresc greu si ne dau putere pentru a face pas cu pas catre indeplinirea fiecarei dorinte. Adunam idei, visuri, feedback de la prieteni, proiecte aplicabile, in agenda noastra prafuita ( renumita agenda, deschisa acum un an si jumatate, in plina pandemie, cand am inceput munca in curte, apoi casa...agenda in care sunt notate fel si fel de liste de materiale de constructii, articole de gradina, sute de calcule si recalculari - in functie de fluctuatia preturilor).     In momentul in care pasim spre infaptuirea unei noi etape, rasfoim, cu rabdare, agenda pentru a vedea notitele si pentru a le completa si cantari - a stabili gradul de aplicabilitate. De curand, am avut placerea de a afla si testa o chestie super draguta si utila: amenajarea, online, a unei incaperi. Cei care ma citesc, constant, stiu ca sunt fascinata de tot ce inseamna online, ca ador programelele ce-ti pot citi si indeplini gandurile