Treceți la conținutul principal

Primesti o notificare?


   Notificari...notificari...notificari...zi si noapte primim notificari...suntem dependenti de notificari (online ori scrise pe hartie)...
   Acasa...clinc! Oups, o notificare, trebuie sa vad repede ce este!
   Beau cafeaua...clinc! Ce o fi, oare?
   Merg pe strada...clinc! A, nu este al meu! Trece pe langa mine, grabita, dar cu ochii in micutul telefon, o domnisoara...
   In autobuz e aglomerat, ca de obicei...clinc! Un tanar isi dezlipeste repede mana de bara de sus si cu greu reuseste sa scoata telefonul din buzunar, pentru a vedea care este urgenta...
   La cinema, in timpul filmului preferat...clinc! Hai, serios, nici aici nu scap? (si nu, nu e notificarea mea)
   In timpul sedintei...clinc! Clinc! Ei bine, asta-i prea de tot!
   Serios acum, suntem dependenti de notificari! Toti! Si nu ne displace acest lucru...zau ca nu! 
   Acum cateva zile am aflat ca exista si #mâncarecunotificare. Ei, bine, adica cum? (am gandit eu repede, curioasa fiind din fire) Se pare ca Caroli...da, acel Caroli...servetelul acela simpatic...a inventat (impreuna cu alte minti luminate, vizitate, pesemne, de aceeasi muza inspirationala si pusa pe sotii) o chestie tare interesanta: o eticheta care atentioneaza pofticiosul daca si cand e timpul sa puna la rece mancarea preferata, pentru a-i pastra calitatile, desigur. Fiind eu nascuta intr-o zodie dublata, cu atat curiozitatea s-a marit, cat sa explodeze, asa ca am purces catre magazin, am luat un salam care-mi facea cu ochiul din galantar si l-am supus testarii, caci deh, curiozitatea trebuie musai hranita, nu? Ei bine, am facut poza initiala:

...Apoi, l-am lasat...uitat...pe masa...Dupa 10 minute, cand sa cercetez salamul, ia-l de unde nu-i. Cineva (acel cineva drag mie) a vrut sa faca un bine si l-a pus in frigider. Ok, hai sa mai incercam o data, imi zic. Il scot, il pun iar pe masa. Tic-tac...tic-tac...mai trec minute bune...cand merg sa il verific...constat ca cineva (cred ca tot acel cineva drag mie) s-a infruptat din el. Nu-i bai, nu? Merge facuta poza si asa, important e sa vad si sa va arat daca eticheta minune functioneaza ori ba. Iata rezultatul:

 Ei bine, se pare ca merge si eu nu pot fi decat super fericita, deoarece nu mai exista riscul de a cumpara produse "calde", acum stiind sa primesc o notificare de la mancare. Sa va explic:
- de e verde cadranul termosensibil (arata ca in prima poza), produsul este depozitat in conditii optime, intre 2-8 grade, deci este in siguranta;
- de este galben, ei bine...atunci e o problema...inseamna ca temperatura depaseste 8 grade, fapt ce dauneaza produsului.
   Desteapta inventie! Istet acest Carolimetru Termic!
   Sa avem cu totii pofta, zic! Acum mancarea ne trimite notificari! 
   Ai retinut ideea? Invata sa "citesti" eticheta!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Barba-pilon al vietii

  "Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata /sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barba...

3 motive de a "blendui" cu KitchenShop

   Bucataria, considerata de mine, inima casei, caci in ea ma pot desfasura in liniste, punandu-mi cate un strop de suflet in fiecare fel de mancare gatit, desavarsind gustul ori agitandu-ma pe langa cei doi pitici ai casei, bucatari in devenire, echipati cu sortulete vesel colorate si zambete asortate, pentru a le asigura ingredientele necesare fauririi de bunatati copilaresti...sau roind pe langa sotul care gateste rar, dar extrem de bine, este fara doar si poate nucleul important al micului apartament, caci in ea gasim ragaz de a sta de vorba imprejurul mesei bogate in mancaruri gatite cu grija si drag ori la un pahar cu vin sau o ceasca de cafea.    Ador sa fac mancare gatita (atat retetele pe care le-am invatat, inca din copilarie, de la mama, de tocanite, ciorbe, salate diverse - imi spunea mereu ce ingrediente folosea, in ce cantitate, care erau etapele de lucru, desi eram micuta, punctand mereu "-Eu iti spun, mereu, mama, caci nu stii cand iti va fi de fo...

CONCURS FULGER

   MIZA:  -> o placa de par Braun Satin Hair 3  (e noua , fara garantie)    CERINTE:  1. share pe pagina de facebook (a acestui articol)-lasa linkul in comentariu  2. deschide cele  4 linkuri (uita-le asa minim un minut , timp in care poti citi :))  si lasa in comentariu raspunsul la intrebarea:   Care articol iti place mai mult (argumenteaza) ?   http://zambeste-blue65.blogspot.ro/2014/12/ne-jucam-si-ne-distram-iarna.html http://zambeste-blue65.blogspot.ro/2014/11/activitati-pentru-copii.html http://zambeste-blue65.blogspot.ro/2014/12/anotimpuri-rasfatate.html http://zambeste-blue65.blogspot.ro/2014/11/cum-alegem-scaunul-de-masa.html 3. lasa-mi numele tau real si id-ul de facebook (daca difera) Concursul incepe acum si se termina pe data de 11 decembrie 2014, ora 23.59 . Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti (dintre cei care au raspuns provocarii). Nu se iau in considerare comentariile ...