duminică, 10 martie 2013

Cadourile si povestile din spatele lor


      A darui este o arta si...de ce sa nu recunoastem...nu toti suntem artisti sau...mai bine zis nu artisti desavarsiti, cu un real talent innascut.
       Un cadou oferit poate fi considerat de "primitor"- banal si/sau nefolositor, urat, simplu si folositor sau frumos si util, in functie de gandirea si modalitatea de alegere a persoanei ce daruieste; gandirea poate fi alb-negru(cumparand articole urate, nefolositoare etc) sau color(imbinand frumosul cu utilul). Eu incerc sa-mi slefuiesc alegerile, concentrandu-ma pe gandirea color, nealegand la intamplare un cadou...il aleg cu sufletul, inima si ratiunea, considerand ca obiectul in sine trebuie sa fie util, placut la vedere si sa reliefeze clar intentiile mele, sa dezvolte si sa amplifice emotii de bucurie, placere, multumire...
        Unei persoane foarte dragi, ce imparte cu mine viata, i-as oferi din inima 2 nestemate masculine, descoperite in magazinul Borealy, un taram de pe care poti culege in voie tot ce-ti dicteaza sufletul; am ales cu mare atentie un minibar pretios si un set cocktail:

Ar veni, poate, intrebarea de ce?...de ce bautura?...de ce 2 articole de acest gen?...
E simplu: deoarece imi place sa impletesc trecutul cu prezentul si viitorul, frumosul cu utilul, gingasia cu puterea...si, sunt destinate unei persoane ce viseaza ca sta intr-o casa construita de noi, cu un beci imbelsugat(de aici ideea de minibar cu esente tari), ce apreciaza licoarea romaneasca, vrajita, trudita de taran, facuta cu mult suflet si voie buna, dar care,  totodata viseaza si isi doreste sa aibe o colectie impresionanta de sticle fermecate, din care sa prepare felurite cocktailuri de rasfat.
Intoarcerea catre trecut, tanjirea dupa lucruri stramosesti si viitorul sunt reliefate, conturate perfect de cele 2produse. Minibarul elegant, din lemn negru, continand o sticla sofisticata cu tuica veritabila de prune si un inedit set de 6 pahare-va fi punctul forte al cadoului si va fi admirat si dezmierdat la nesfarsit, completat de setul cocktail, ce il va impulsiona pe cadorisit sa-si implineasca visul...visul de a deveni un iscusit barman la el in casa :). A darui este frumos si iti da o stare de bine, si... o putem face oricand, fara vreun motiv :)Cu acest articol particip la Spring SuperBlog 2013!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc