Treceți la conținutul principal

Puteri secrete

- Martha! Marthaaaaa! Marthaaaa, unde esti?
  Auzeam strigatele disperate ale prietenilor mei, insa imi era imposibil sa le raspund; degetele imi alunecau, incet, de pe stanca dura, iar transpiratia imi incetosa privirea...ingrozita de situatia in care eram, am incercat sa imi infing unghiile in piatra...era o ultima zbatere inainte de a cadea in gol, in prapastia interminabila. M-am incordat puternic, am adunat intreaga concentrare intr-un cerc perfect, am inchis ochii strans si mi-am eliberat degetele, invinetite de durere...
- O, da! Daaaa...de ce n-am incercat asta mai devreme, oare? deodata unghiile s-au transformat in gheare uriase de fier, care s-au infipt strasnic in stanca; dintr-un salt am fost sus...in siguranta...in sfarsit...ghearele mari s-au retras, sub privirea mea uimita. M-am ghemuit pentru a-mi reveni...inca tremuram; inainte de a ma dezmetici, insa, am simtit o mica durere in spate: o pasare uriasa, cu cioc puternic si aripi stufoase, ma inhata indata, ridicandu-ma brusc de la sol; o sageata imi atinse calcaiul stang...eram atacata si eu ma simteam mica, atat de mica...Pasarea ma vazu vulnerabila si incerca sa ma salveze; erau sase...sase cu brate groase, cu vene proeminente, chipuri indarjite si corpuri pline de cicatrici...sase cu arcuri imense, ce taiau usor aerul. Imi vajai o sageata la urechea dreapta...pasarea uriasa se invarti de doua ori; ma tineam bine de ea si credeam ca incearca sa le distraga atentia inamicilor. Dupa alte doua tumbe, se forta si, cu o forta inexplicabila, zbura mai iute ca inainte, taind vazduhul. Nu se mai auzea nimic...eram departe...deodata, fara explicatii (fara a anticipa asta), pasarea se opri brusc pe o piatra in forma de stea. Trag aer in piept si "dau" sa ii multumesc...respira greoi...avea infipta o sageata in burta...sangele incepu sa curga siroaie. Imi venea sa strig, sa urlu! Am atins, cu blandete, corpul salvatoarei mele cu mana si...
- Ce? Cum? Ce e asta? Ce se intampla? (imi soptesc, uimita) Atingerea dezlantui artificii...mii de artificii mici (ca la sudura); am simtit o caldura puternica in tot corpul. Pasarea incepu sa se micsoreze, transformandu-se intr-un pui. Se ridica, se zbarli, apoi, fericit, incepu sa ciripeasca, inconjurandu-ma de cateva ori. Inclina capul si-si lua zborul. Am cercetat piatra, fascinata de forma ei; intr-un colt, era scrijelita data de 29 decembrie 2017. M-am fortat sa-mi dau seama daca e o data din trecut ori viitor, insa fara rezultat; ma simteam ca un personaj dintr-un film de actiune, ce nu isi cunoaste tinta si nu stie care e scopul. Am retinut ce era scris pe acea stea, sperand ca e un indiciu.        Mi-am continuat drumul spre...o, da, trebuia sa imi gasesc prietenii, ca apoi sa putem gasi iesirea.
  Am mers zeci de kilometri...kilometri presarati cu fel de fel de capcane; la un moment dat, un tigru a sarit din spatele meu, m-a inhatat de haine si s-a rostogolit cu mine, pregatit sa isi ia pranzul; groaza a activat in 2 secunde un scut protector invincibil, se pare...deoadata am simtit ca sunt acoperita (ca intr-o carapace) de solzi de fier (cu siguranta preferata mea, Karen Gillan, m-ar invidia); incercarea animalului de a musca puternic a fost o reala greseala, acesta strivindu-si brusc dintii.
- Dispari! am tipat, usurata. Tigrul s-a evaporat ca prin minune, lasand un nor de praf inecacios.
  In tufisuri, un zgomot puternic si voci colorate anuntau sosirea unor musafiri.
- Oare ce mai e? imi zic.
- Martha! Tu esti! Unde ai fost? Te-am cautat in toata jungla! Iti vom povesti noi... (era grupul meu de prieteni; unul dintre ei m-a imbratisat cu putere, dragastos...am sesizat ca avea un tatuaj pe bratul drept, plin de muschi; am citit greoi: Jumanji: Aventura in jungla)
- O fi un alt indiciu? (imi spun in gand)

  Articol scris pentru SuperBlog2017.

Comentarii

  1. Avem o practica de 10 ani in vanzarea produselor naturiste.
    https://cufarulculeacuri.ro/
    Puteti gasi la noi: ceaiuri, produse apicole, alimente bio, suplimente alimentare, siropuri, cosmetice bio, aromaterapie, parafarmaceutice, de la cei mai importanti producatori.
    Obiectivul nostru este de a va oferi o gama cat mai variata de produse naturale care pot fi utilizate de catre toate categoriile de varsta si pentru toate afectiunile.
    Cei 10 ani pe piata produselor naturale ne-a adus o practica bogata in avantajul sanatatii dumneavoastra.
    Alimentatia din zilele noastre nu mai acopera toata gama de nutrienti necesari pentru o activitate excelenta a organismului.
    Suplimentele pe care vi le punem la dispozitie garanteaza o implinire a nevoilor organismului dumneavoastra pentru a lucra in parametri eficienti.
    Preparatele din industria farmaceutica si cea de cosmetice sunt realizate in totalitate pe cale sintetica cauzand efecte secundare multiple, unele dintre ele cat se poate de periculoase.
    Aceste probleme secundare sunt ocolite prin folosirea preparatelor obtinute din elemente naturale.
    Urmarim sa castigam o relatie cat mai apropiata cu dumneavoastra, va oferim consiliere specializata pentru realizarea unor retete personalizate in raport cu problemele sanatatii dumneavoastra.
    Vrem sa ne fidelizam clientii prin oferte si discounturi.
    Doar in oferta noastra puteti gasi pachete tematice pe afectiuni si la preturi promotionale.
    Consideram ca oricine poate fi sanatos respectand principiile nutritiei holistice, ale remediilor naturale, unei vieti active si gandirii pozitive.
    Sloganul dupa care ne ghidam este: "MEDICUL TRATEAZA INSA NATURA VINDECA".
    Prin articolele de blog din cadrul magazinului nostru electronic va punem la dispozitie sfaturi utile pentru sanatatea dumneavoastra.
    De asemenea nu ezitati sa ne contactati telefonic sau pe emailul magazinului pentru orice recomandare ori sfat.
    https://cufarulculeacuri.ro/categorie-produs/pachete/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Joaca de-a decoratul

      Casuta inca nu e gata, e departe de a fi, dar caldura ei si optimismul nostru cantaresc greu si ne dau putere pentru a face pas cu pas catre indeplinirea fiecarei dorinte. Adunam idei, visuri, feedback de la prieteni, proiecte aplicabile, in agenda noastra prafuita ( renumita agenda, deschisa acum un an si jumatate, in plina pandemie, cand am inceput munca in curte, apoi casa...agenda in care sunt notate fel si fel de liste de materiale de constructii, articole de gradina, sute de calcule si recalculari - in functie de fluctuatia preturilor).     In momentul in care pasim spre infaptuirea unei noi etape, rasfoim, cu rabdare, agenda pentru a vedea notitele si pentru a le completa si cantari - a stabili gradul de aplicabilitate. De curand, am avut placerea de a afla si testa o chestie super draguta si utila: amenajarea, online, a unei incaperi. Cei care ma citesc, constant, stiu ca sunt fascinata de tot ce inseamna online, ca ador programelele ce-ti pot citi si indeplini gandurile