luni, 22 iulie 2013

Recomand bunul gust


...Traim intr-o lume haotica, oriunde ai merge (pe strada, in mall-uri, in parcuri, in diverse institutii)...vezi domnisoare, domnite, femei imbracate si accesorizate teribil de urat, nepotrivit...frumusetea, ce odinioara era pusa in evidenta, apreciata si venerata...acum e stearsa...ascunsa fiind sub cercei grosolani, coliere fara forma, bratari cat mai mari, grele si colorate strident. Un amalgan de aliaje, pietre, materiale, bilute...fara forma, lipsit de farmec, de prost gust. 
   Ce e dureros...e faptul ca efectul de turma se manifesta la cote alarmant de inalte, otravind privirea trecatorului...ce vede mereu aceleasi si aceleasi "obiecte de infrumusetare".

"Draga, de unde ti-ai luat colierul?"
"De la magazinul X"
"O, super, merg sa imi iau si eu"
-----------------------------------
"Ce cercei frumosi ai..."
"I-am luat de la ....Y"
"As vrea si eu o pereche"
--------------------------------

Va sunt cunoscute? Si de s-ar molipsi macar de ceva care merita...

     Eu una, sunt sufocata de gablonturile pe care le vad, involuntar, zilnic, prezentate cu mare fala de doamnele orasului pe care-l strabat; sunt satula de cerceii imensi dupa care se ascund fete false, m-am plictisit de coliere mari, ce au rol de guler ori de bratari grosolane ce, in loc sa evidentieze o mana firava, placuta, feminina...reliefeaza "prostul gust".

Pot parea dure cuvintele, dar, trebuie spuse, caci...Doamnelor, fac apel la bunul gust! Puneti-va in valoare frumusetea, conturati-va feminitatea, nu va mai ascundeti gingasia, puritatea, sub accesorii nepotrivite!

       O lectie placuta de frumusete si viata mi-a fost data de un magazin de bijuterii online , unde eleganta, rafinamentul si bunul gust isi au casa. Recunosc, si eu, odinioara, cumparam si etalam asa zise "bijuterii la duzina", caci "se poarta", "daca ele au, eu de ce nu"...insa, dau trecutului aceasta etapa si redescopar FRUMUSETEA, in toata splendoarea ei, incerc sa-i "dau Cezarului, ce-i a Cezarului", incerc sa imi pun in valoare trasaturile, alegand bijuterii fine, discrete, simple, caci, bijuteriile intruchipeaza personalitatea persoanei, caracterul, starea, sentimentele...ma las, deci, instruita de profesionisti.
     Pe blog sunt prezentate amanuntit "ce vorbesc bijuteriile despre noi", cum se intretin corect anumite metale, diverse trucuri de accesorizare, cum sa purtam diverse bijuterii, cum sa ne punem bronzul in evidenta ori, ce bijuterie e potrivita pentru...pantofii nostri :); asa am aflat si eu ca exista pe piata si astfel de bijuterii si ca putem de acum sa rasfatam si incaltamintea.

     Desire Pink, un set frumos, format din colier si cercei, cu cristale Swarovski, mi-a "furat" privirea curioasa, ce  "naviga" in magazinul virtual. "Elementul fluture, simbol al libertatii , este acompaniat de detalii Swarovski romantice, imaginea rezultata fiind remarcabila. La fel de surprinzatoare vor fi si aparitiile femeii ce va dovedi inspiratie alegand acest set."-o descriere de nereprodus sub alte cuvinte, o prezentare ce spune tot...
      Pe langa frumusete si eleganta, un alt motiv de a ma indragosti de acest set e faptul ca nu contine nichel sau plumb...un motiv bine intemeiat, caci sunt alergica la primul aliaj, si, cum pe piata majoritatea bijuteriilor contin nichel...cu greu gasesc ceva pe placul meu.

    Felicity Crystal , asemeni numelui, intruchipand gingasia, rafinamentul, dand tinutei un aer seducator, atractiv, puternic...acesti cercei nu pot decat sa  farmece...

E atat de simplu, placut sa fii femeie si sa iti pui in evidenta feminitatea...de ce sa ne ascundem?

Multumesc Perfect Bojoux pentru lectia de eleganta si bun gust!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc