Treceți la conținutul principal

Baia - sufletul casei

  

   ...Din iunie 2020, in plina nebunie, intr-o perioada plina de restrictii si incertitudini, ne-am luat de mana, mai mult de nevoie ( era un vis de-al nostru, inca de acum 15 ani, insa am tot amanat, din motive financiare), increzatori, plini de iubire si speranta, si am pornit intr-o calatorie stresanta, dar incredibil de frumoasa: gasirea unei casute batranesti, cu pamant pentru gradinarit si pentru crescut cateva pasari, pentru consum propriu...

   Acum, la sfarsit de primavara 2021, putem trage linie, cumva, si pot spune, pe scurt, ca a fost un an PLIN, plin cu de toate, de la piedici, drumuri inchise ori cu sens unic, dezamagiri, dar si cu bucurii, implinire, munca, surprize. Am gasit, prin intermediul unui bun prieten, o casuta a carui prag l-am trecut cu mare emotie...ajunsi inauntru, am simtit caldura unui camin, o energie pozitiva greu de descris, o stare de bine, de "acasa", asa ca am luat repede decizia de a o intari si mari, astfel incat acel loc sa devina "acasa al nostru". Desi multe persoane considera ca inima unei case este bucataria ( poate datorita vorbei "iubirea trece prin stomac" sau poate pentru ca acolo se petrece cel mai mult timp - pentru gatit, luat mese, savurat cafea etc.), eu cred ca inima caminului nostru este baia. De ce? Deoarece este cea mai importanta camera a unei case datorita faptului ca este/ar trebui sa fie prima construita, mobilata, utilata, caci necesitatile fiziologice nu pot astepta. Asadar, imediat dupa consolidarea casutei si construirii unui living, in prelungire, am si cumparat si pus in functiune o fosa septica, apoi am instalat un WC si o chiuveta, cat sa ne asiguram minimul de confort atunci cand mergem sa gradinarim ( momentan casa e la stadiul - tencuit finalizat - interior/exterior...lucram la scara interioara, apoi vom incerca sa finalizam cele doua camere micute, ale copiilor, din pod).

   Revenind la baie...ei bine, sunt ferm convinsa ca nu imi doresc o incapere banala, ci usor iesita din comun sau atipica; exclud albul, griul ori carourile, formele obisnuite ale chiuvetei sau dulapurile fashion...Noi avem o incapere micuta, de aceea trebuie sa acordam mult mai multa atentie gestionarii spatiului; ca si mobilier, pe langa wc, chiuveta si cada/cabina de dus, ne-ar fi utile o masca de chiuveta cu spatiu de depozitare pentru detergenti si un dulapior pentru cosmetice, prosoape si alte obiecte necesare.

   As opta pentru acest tip de mobila, caci "clasicul nu moare niciodata" si ador imbinarea clasicului cu modernul, in general: 

...pentru o astfel de oglinda si un dulapior reversibil - extrem de util pentru obiecte marunte si de stricta necesitate si de un dulapior tip soldat, in nuanta celui de mai sus.

    In ceea ce priveste lavoarul, consider ca ar fi o alegere reusita varianta propusa de SaviniDue - lavoar din HPL, o varianta ce reuseste sa impresioneze prin simplitate, iar in ceea ce priveste luminozitatea, cred ca optiunea castigatoare este cea care ofera setarea gradului de luminozitate, in functie de necesitati.

   Mai avem putin timp pana la amenajarea baii, asa ca voi reveni, poate, cu imaginea sufletului casei noastre, cand vom decide exact cum sa o decoram si, evident, dupa indeplinirea visului.

Acest articol a fost scris pentru proba extra-concurs SaviniDue lansată via SuperBlog.



  

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Multumesc

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Joaca de-a decoratul

      Casuta inca nu e gata, e departe de a fi, dar caldura ei si optimismul nostru cantaresc greu si ne dau putere pentru a face pas cu pas catre indeplinirea fiecarei dorinte. Adunam idei, visuri, feedback de la prieteni, proiecte aplicabile, in agenda noastra prafuita ( renumita agenda, deschisa acum un an si jumatate, in plina pandemie, cand am inceput munca in curte, apoi casa...agenda in care sunt notate fel si fel de liste de materiale de constructii, articole de gradina, sute de calcule si recalculari - in functie de fluctuatia preturilor).     In momentul in care pasim spre infaptuirea unei noi etape, rasfoim, cu rabdare, agenda pentru a vedea notitele si pentru a le completa si cantari - a stabili gradul de aplicabilitate. De curand, am avut placerea de a afla si testa o chestie super draguta si utila: amenajarea, online, a unei incaperi. Cei care ma citesc, constant, stiu ca sunt fascinata de tot ce inseamna online, ca ador programelele ce-ti pot citi si indeplini gandurile