duminică, 30 noiembrie 2014

Cu ce ne mai jucam noi


   As vrea sa vand o camila dar...cine o cumpara? De ce? Pentru ca e...pe cat de simpatica, pe atat de naravasa :). Ei, glumesc, desigur, nu as da minunatia asta.
   Azi ne-am distrat grozav incercand sa "pacalim" o camila si construind o masina...altfel (Cars, desigur, preferata tuturor). 
http://www.noriel.ro/cars-2-puzzle-sculptura-3d.html Am inceput cu asamblarea a patru puzzle-uri (din piese cu o forma ciudata fata de pisele de puzzle cu care eram eu obisnuita, insa, m-am obisnuit repede, asa ca totul a mers struna, mai ales ca lucram noi, adultii familiei, struniti de seful jocurilor: strengarul familiei); a urmat asezarea cu grija si intr-o ordine anume a pieselor (exceptie facand marginile si colturile) in suport. Ulterior acestei etape, a urmat demonstratia pictorului...baietelul a pictat cu atentie tot tabloul, apoi l-a pus la uscat. 
Iata rezultatul muncii in echipa:

Urmatoarea provocare va fi sa construim un castel...

http://www.noriel.ro/noriel-camila-naravasa.html Dupa aceasta relaxare placuta, am purces intr-o calatorie de neuitat...A aparut pe masa de joaca o camila tantosa, ce astepta sa fie incarcata cu marfa (ulcior, desaga, oale, covor, cort, etc), timp in care mandrul Ali Baba statea cocotat, pregatit de mers la targ; se joaca astfel:
-  fiecare jucator trage o carte: daca este imaginea unui obiect, acesta trebuie sa puna cu grija acel obiect pe camila, astfel incat sa nu o deranjeze; daca este imaginea unui obiect spart, ii trece randul, iar cel mai fericit caz este atunci cand gaseste pe carte un numar de puncte bonus, caci scapa de adaugat obiecte, insa se imbogaseste;
- la un moment dat, inevitabilul se produce, un jucator reusind sa o enerveze pe eleganta camila...ei, atunci sa te tii...sare Ali Baba in aer, impreuna cu toata marfa, de-ti sare si tie, ca privitor, inima din piept, exclamand de bucurie;
- jucatorul care a suparat camila pierde automat jocul (nu i se mai numara punctele adunate)
- ceilalti jucatori isi fac punctajul, pentru a intocmi clasamentul :)
   E un joc grozav, ce imbina perfect distractia cu atentia, concentrarea, seriozitatea. L-am jucat de vreo 9-10 ori si mereu m-a luat prin surprindere camila, facandu-ma sa tip, spre deliciul baietelului meu :)). E un joc minunat, de care nu ai cum sa te plictisesti usor.
2 comentarii:

Multumesc