Treceți la conținutul principal

Primesti o notificare?


   Notificari...notificari...notificari...zi si noapte primim notificari...suntem dependenti de notificari (online ori scrise pe hartie)...
   Acasa...clinc! Oups, o notificare, trebuie sa vad repede ce este!
   Beau cafeaua...clinc! Ce o fi, oare?
   Merg pe strada...clinc! A, nu este al meu! Trece pe langa mine, grabita, dar cu ochii in micutul telefon, o domnisoara...
   In autobuz e aglomerat, ca de obicei...clinc! Un tanar isi dezlipeste repede mana de bara de sus si cu greu reuseste sa scoata telefonul din buzunar, pentru a vedea care este urgenta...
   La cinema, in timpul filmului preferat...clinc! Hai, serios, nici aici nu scap? (si nu, nu e notificarea mea)
   In timpul sedintei...clinc! Clinc! Ei bine, asta-i prea de tot!
   Serios acum, suntem dependenti de notificari! Toti! Si nu ne displace acest lucru...zau ca nu! 
   Acum cateva zile am aflat ca exista si #mâncarecunotificare. Ei, bine, adica cum? (am gandit eu repede, curioasa fiind din fire) Se pare ca Caroli...da, acel Caroli...servetelul acela simpatic...a inventat (impreuna cu alte minti luminate, vizitate, pesemne, de aceeasi muza inspirationala si pusa pe sotii) o chestie tare interesanta: o eticheta care atentioneaza pofticiosul daca si cand e timpul sa puna la rece mancarea preferata, pentru a-i pastra calitatile, desigur. Fiind eu nascuta intr-o zodie dublata, cu atat curiozitatea s-a marit, cat sa explodeze, asa ca am purces catre magazin, am luat un salam care-mi facea cu ochiul din galantar si l-am supus testarii, caci deh, curiozitatea trebuie musai hranita, nu? Ei bine, am facut poza initiala:

...Apoi, l-am lasat...uitat...pe masa...Dupa 10 minute, cand sa cercetez salamul, ia-l de unde nu-i. Cineva (acel cineva drag mie) a vrut sa faca un bine si l-a pus in frigider. Ok, hai sa mai incercam o data, imi zic. Il scot, il pun iar pe masa. Tic-tac...tic-tac...mai trec minute bune...cand merg sa il verific...constat ca cineva (cred ca tot acel cineva drag mie) s-a infruptat din el. Nu-i bai, nu? Merge facuta poza si asa, important e sa vad si sa va arat daca eticheta minune functioneaza ori ba. Iata rezultatul:

 Ei bine, se pare ca merge si eu nu pot fi decat super fericita, deoarece nu mai exista riscul de a cumpara produse "calde", acum stiind sa primesc o notificare de la mancare. Sa va explic:
- de e verde cadranul termosensibil (arata ca in prima poza), produsul este depozitat in conditii optime, intre 2-8 grade, deci este in siguranta;
- de este galben, ei bine...atunci e o problema...inseamna ca temperatura depaseste 8 grade, fapt ce dauneaza produsului.
   Desteapta inventie! Istet acest Carolimetru Termic!
   Sa avem cu totii pofta, zic! Acum mancarea ne trimite notificari! 
   Ai retinut ideea? Invata sa "citesti" eticheta!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Filmul serii

PREZINTA:
   O productie perfecta!
   In rolurile principale:
- fierul de calcat cu generator de abur - masa de calcat Easy8
   In rolurile secundare:
-  refill anytime - generatorul de abur ProVelocity - 2 mins - calc clean reminder - non-stick - 3*precision tip - talpa ceramica. - Shoulder Wing - XL - cos pentru depozitare - siguranta.
   Show time!    Rochia cea rosie, timida, incepu sa tremure...se auzea un fosnet...tare...mai tare...tot mai puternic...se uita cu coada ochiului, pierduta de spaima (oare cine o fi acolo?)...intr-o clipa o lumina puternica o orbi si o voce grava saluta politicoasa: - Buna tuturor! Eu sunt Fierul de calcat cu generator de abur GC6615/20, pe scurt, agent 6615. Am venit cu ganduri pasnice...pentru a va face frumoase...cine indrazneste sa vina primul la salon? Hai, cu putin curaj va rog, garantam rasfat total si stergerea din memorie a "sifonului"! Ea este asistenta mea (aratand mandru spre o minunatie masa de calcat): Easy8.    Nici nu a te…

Rasfatul tenului meu

Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, cu ca…

Barba-pilon al vietii

"Barba, barbarie,    Gura, gurarie,    Nas contrabas,    Ochi bazaochi,    Sprancene cotofene,    Frunte tavaluc,    Hat de ciufuluc"...imi amintesc, cu mare drag, de copilarie...de jocul stangaci al bunicului, ce starnea veselie printre nepoti...Ne lua pe cate unul, si, cu degetul aratator, pornea de la barbie, urcand usor spre par, rostind cuvintele magice, uneori acompaniate de o melodie zglobie, pana...hop, ne trezeam trasi de mot, din dragoste, desigur...o, mare bucurie era pe noi si rasete prelungi rasunau in miez de noapte...    Barba a fost, este si va fi mereu piesa de rezistenta a fiintei umane...metafora "fizica" a ratiunii sau...a inconstientei...Crescand, am inceput sa aud si sa simt pe propria piele: "o iei in barba", "razi in barba", "vorbesti in barba", "esti #pebarbata/sunt pe barba mea", "tragi barbi" etc.    Barbia, cu sau fara par, de dama cocheta ori de barbat macho, a fost "alintata&quo…