Treceți la conținutul principal

Tu cat timp acorzi ingrijirii talpilor?


   Prin clasa a VI-a, intr-una din vizitele mele la cea mai buna prietena si colega, am vazut cum sora ei mai mare isi ingrijea talpile: si-a adus un lighenas cu apa, sapunul solid (cu glicerina...era destul de greu de gasit in acea perioada, insa era cel mai bun, caci hidrata foarte bine pielea), 2 prosoape si o piatra ciudata (pentru mine...un copil ce nu vazuse pana atunci o piatra ponce). Cred ca va intrebati de ce facea acest lucru in camera si nu in baie...ei bine, pentru ca ii eram draga si vroia sa faca mai multe lucruri in acelasi timp; in plus, pe mine nu ma deranja, deoarece ne intelegeam ca doua surori.
   Mai intai si-a inmuiat talpile in apa calda, s-a "sapunit" bine, apoi a ramas asa vreo...10-15 minute; si-a uscat foarte bine picioarele cu prosopul si, apucand bine piatra ponce, a inceput sa "smirgheluiasca" (spun asa, deoarece "asociam" procedura cu nivelarea peretelui cu smighelul) talpile timp indelungat; in timp ce isi ingrijea calcaiele, mi-a spus: "poate tu vei fi norocoasa si nu vei avea piele ingrosata...", vazandu-mi uimirea si curiozitatea; a sters praful ramas pe talpi (celulele moarte), apoi iar si-a inmuiat picioarele...a urmat acesti pasi de 3 ori, pana a ajuns la un rezultat satisfacator. La final a zambit multumita: "Gata!". Toata "distractia" a durat putin peste o ora.
   Crescand, traiam cu speranta ca nu voi fi nevoita sa ma chinui cu "smirgheluitul" talpilor...insa nu a fost sa fie asa...sa se intample o asa minune, asa ca am inceput incet-incet sa investesc timp si "chef" in aceasta activitate; eu, personal, o consider o corvoada si, desigur, o detest, dar, daca trebuie facuta..."baba rabda la fumusete", nu? Din pacate, in zilele noastre, timpul ne e dusman si de multe ori ne neglijam corpul, pe motiv ca..."nu am timp", "nu-mi ajunge timpul". 
   Anul trecut am aflat de o inovatie: o pila electronica ce parea ca face minuni in doar cateva secunde; mi-am dorit foarte mult acel produs si iata ca acum o luna am primit "darul". Am fost reticenta, desigur, caci deh...obisnuita cu piatra ponce de atatia ani, nu credeam ca poate fi inlocuita cu ceva mai eficient.
  Este un produs relativ mic (dimensional), deci poate fi pus in gentuta cu cosmetice (pentru a-l avea mereu aproape), functioneaza cu baterii (prin urmare, poate fi folosit oriunde si oricum) si se foloseste astfel:
- talpile trebuie sa fie curate si uscate
- se invarte banda de pe aparat, in pozitia on (reprezentata printr-o liniuta)
- se "maseaza" usor talpa (portiunile cu piele ingrosata), timp de cateva secunde
- in momentul in care se apasa prea tare, pila se opreste

- se sterge talpa cu un prosop si, daca este necesar, se reia procedura, pana se ajunge la un rezultat multumitor
- se utilizeaza, apoi, produse specifice intretinerii/hidratarii picioarelor (eu folosesc un gel emolient pentru picioare - se adauga putin gel in apa si se inmoaie talpile pentru 15 minute...rezulta niste talpi fine, bine hidratate).
   Curatarea rezervei se face extrem de usor: dupa utilizare, se scoate rezerva (se indeparteaza de aparat, ajutandu-te de butonul lateral) si se tine cateva secunde sub jetul de apa, pentru a fi indepartate resturile (celulele moarte); apoi se usuca bine si se fixeaza pe suport. 

   Acum...ce sa zic? "Chinul" a devenit placere! In plus, utilizand noua pila Scholl Velvet Smooth, economisesc foarte mult timp; si, cum lucrurile bune se impartasesc prietenilor, am dat vestea mai departe:

 

  

Comentarii

  1. Buna inventie! Economisesti timp si procedura este si delicata si placuta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este; nu as fi crezut ca e atat de eficienta aceasta pila...o priveam doar ca pe un moft.

      Ștergere
  2. cea mai buna inventie care exista de la revolutie incoace !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. curatarea calcaielor cu piatra ponce e cu adevarat un chin, dureaza foarte mult asa cum ai spus si tu, m ai facut curioasa in legatura cu acest aparat, o sa l incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punctul meu de vedere, rezultatele sunt identice, insa timpul acordat/necesar intretinerii talpilor face cu adevarat diferenta :); in plus, e distractiv si comod!

      Ștergere
  4. stiu ca iti doreai mult aceasta minunatie, si ma bucur sa observ ca te-a surprins placut! ma bate gandul sa imi cumpar si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daa, de anul trecut imi doream o minunatie din asta; acum sunt fericita :)

      Ștergere
  5. Vine sezonul estival si trebuie sa avem calcaie frumoase pentru incaltamintea pe care o s-o purtam.. Felicitari pt achizitie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Scholl Velvet Smooth un accesoriu util pentru fiecare doamna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce n-as da sa o am si eu, am mare nevoie de ea, esti o norocosa :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc; o recomand cu caldura (fie ea achizitionata sau primita cadou...sper sa ai sansa de a te rasfata folosind un astfel de produs)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc

Postări populare de pe acest blog

Coltul de respiro

     Daca ar fi sa fac un clasament al etapelor vietii, ar fi simplu: pe primul loc s-ar situa perioada in care suntem toti 4 acasa ( plus catelusul, care, iata, a "crescut" si "educat" 2 copii in aceasta familie vesela, avand grija sa ne atentioneze cand ceva nu era in ordine si sa suporte, cu rabdare infinita, chinurile...pardon, joaca celor mici - ehe, cate clamite a avut agatate in par, cate hainute a trebuit sa suporte pe ea si cate plusuri a trebuit sa care prin casa, prinse de ham; desigur, alte momente delicioase ar fi acelea in care copiii impart mancarea, frateste, cu catelusul) - perioada pe care inca o traim cu mare bucurie si recunostinta...    Am meditat mult, de un an incoace...ador serile in familie , cand ne adunam in jurul mesei, la cina, si povestim ce am facut, fiecare, peste zi sau cand organizam cinema acasa cu toate "ingredientele" necesare ( bilete, popcorn, nachos, sosuri, sucuri/ apa, sasait in sala) ori zilele lungi cand luam joc

Rasfatul tenului meu

   Buna dimineata, viata! Buna dimineata, soare! Buna dimineata, ten fericit!    Pana de curand, ma luptam cu urmatoarea situatie, incercand sa gasesc o solutie multumitoare: tenul meu, in perioada rece si in momentele de trecere brusca de la o temperatura la alta, suferea (si acum sufera, dar detaliez imediat ce am descoperit) foarte mult (vizibil si ingrijorator, atat pentru mine, cat si pentru cei din jur - prietenii imi stiau problema, insa ceilalti imi atrageau atentia ca e necesar sa o rezolv, nestiind ca lupta mea e zilnica), prezentand zone uscate (cruste, de cele mai multe ori) si roseata.     Ani intregi am incercat foarte multe creme, dintre cele mai renumite si mai scumpe, crezand ca sunt si bune; la recomandarea unui medic dermatolog, m-am oprit la una singura: Ivatherm pentru ten sensibil, uscat; ce pot spune este ca o foloseam de doua, trei ori pe zi, iar rezultatul era multumitor (peste noapte, insa, tenul se deshidrata si dimineata o incepeam trista, insistand, c

Joaca de-a decoratul

      Casuta inca nu e gata, e departe de a fi, dar caldura ei si optimismul nostru cantaresc greu si ne dau putere pentru a face pas cu pas catre indeplinirea fiecarei dorinte. Adunam idei, visuri, feedback de la prieteni, proiecte aplicabile, in agenda noastra prafuita ( renumita agenda, deschisa acum un an si jumatate, in plina pandemie, cand am inceput munca in curte, apoi casa...agenda in care sunt notate fel si fel de liste de materiale de constructii, articole de gradina, sute de calcule si recalculari - in functie de fluctuatia preturilor).     In momentul in care pasim spre infaptuirea unei noi etape, rasfoim, cu rabdare, agenda pentru a vedea notitele si pentru a le completa si cantari - a stabili gradul de aplicabilitate. De curand, am avut placerea de a afla si testa o chestie super draguta si utila: amenajarea, online, a unei incaperi. Cei care ma citesc, constant, stiu ca sunt fascinata de tot ce inseamna online, ca ador programelele ce-ti pot citi si indeplini gandurile