vineri, 31 ianuarie 2014

Zi de zi...de zi...


   Pleoapele-mi grele, alene se deschid, rememorand ultimele fragmente din vis...e dimineata deja....brrr, ce frig...tarai incet sosonii pufosi spre bucatarie...pun ibricul pe aragaz pentru a prepara cafeaua adultilor (mi-ar fi mai usor cu un espressor, dar nu am, inca:))...in paralel, pun lapte in cana piticului, pe care o pasez repede in cuptorul cu microunde; cu un mic joc de glezne, pun 5-6lingurite de zahar in ibric, ma intorc, scot lapticul, adaug 2lingurite cacao pentru copii, revin la ibric, pun 6-7lingurite cafea si opresc focul pentru a nu revarsa spuma...pun un pai in cana ...torn cafeaua in cesti si...gata: cafeaua adultilor si cafeaua strumfului este servita! Buna dimineata!
   Inainte de a-i trezi pe baieti, apas pe butonul computerului, dau drumul la tv, pe postul de desene animate, musai, pentru a crea atmosfera. Oups, plange cea mica; uf, bebe e iar racit, asa ca, ma inarmez cu serul fiziologic, aspiratorul nazal si...aspiratorul casnic (e cu conectare la cel casnic), pentru a-i aspira nasucul...apropo de aspirator; in decembrie l-am achizitionat (cel vechi era batran tare si nu mai facea fata cerintelor)-stateam in dubii, nu stiam ce sa cumpar:cu sac...fara sac...cu aspirare uscata ori umeda...am dat cateva search-uri pe net, pentru a ma informa, si iata ca am gasit repede varianta optima pentru mine; ajutata de DigiPedia in luarea deciziei, am dat comanda (tot pe net) si a doua zi am primit "cadoul". Am ales un aspirator fara sac (cel vechi era cu sac textil, dar nu am fost pe deplin multumita de el, caci prindea miros, era greoi de scuturat, etc), usor de utilizat, cu putere mare, max2400W. Am poposit in casuta noului prieten virtual, savurand cafeaua...astfel am aflat ce telefon mobil a fost lansat de curand in Romania, ce sistem de operare folosesc bancomatele, pasii ce trebuie urmati pentru a-mi pastra in siguranta parolele (aici am picat "testul", trebuie sa am grija), cum sa aleg aragazul (caci si el face a nou), ca 5G e pe cale sa devina realitate...
er Zilnic imi suna telefonul mobil de cel putin 10ori...primesc minim 5mesaje, pe facebook peste 300notificari, pe mail...in jur de 150scrisori...zilnic, bombardata de informatii, dependenta de tehnologie...si nu numai eu...de exemplu, baietelul de 5ani, de isi face aerosoli, prefera sa se uite la tv ori sa se joace pe PSP...de e "ocupat" pc-ul, apelezi repede la serviciul de net de pe smartphone, caci ai wireless in casa...ori, cam peste tot, acum :). De multe ori incerc sa ma "rup" de realitate, caci inevitabil e strans legata de tehnologie...insa, e greu...desi, acum 2ani am fost plecata in vacanta 2saptamani (fara telefon mobil, fara calculator) undeva la mare si a fost pur si simplu grozav! O astfel de cura (detoxifiere) meritam toti macar o data pe an :)

2 comentarii:

Multumesc